Od kilku dni mam nowego przyjaciela, zostal mi on sprezentowany prze moja dziwczynę, na początku bułem przeciwny ale nawet go polubiłem a skoro jest to chciałbym mu zapewnić dobre warunki!

Mam parę pytań jako początkującu hodowca

1. Non stop głodny, jak widzi puszke z robalami to się boje żeby sobie krzywdy nie zrobił, ale staram sie nie przekarmiac..

2. Sprzedawca powiedzial mi że póki jest bardzo młody mogę go karmić suszonym pokarmem, potem jak podrośnie to mięsko itd, czy może odrazu powinenem go karmić mięchem?

3. Mam go od paru dni staram sie mu wymieniać wode jak tylko widzę, że jest brudna ale mimo tego ma na skorupie takie małe glonki, co z tym zrobić?

4. Mieszka narazie w takiej stosunkowo dużej jak na jego rozmiary oazie (taka z palma i wysepka) ma sie dobrze ale nonstop pływa w koło i tak jakby chciał się wydostać, hmmm normalne?

5. Raz na jakiś czas atakuje swoją włansą łape (przednią) hehe śmiesznie to wygląda, nie robi sobie krzywdy bo jak sie ugryzie to chyba stwierdza że sie sam zaatakował i przestaje...dlaczego tak robi?

6. No na koniec, taki z niego głodomór że musze uważać żeby nic nie wpadło do akwarium bo odrazu się na to rzuca, i tak dzisiaj zjadł taki mały kawałek włosa (1cm) i boję się żeby mu się coś nie stało, na początku nie mógł przełknać (a za późno było na ratunek) ale teraz jakby w porządku..

Z góry dziękuje za pomoc i mam nadzieje że to pomoże w zapewnieniu lepszych warunków mojego pupila

Dzięki!