Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: żół jaszczorowaty

żół jaszczorowaty

Witam

czy ktoś z Was mial moze z nim do czynienia? i czy zeczywiscie jest tak "straszny" jak to z opisu wynika?
    ewentualnie czy widac je czasem w sprzedaz?
    z gory dzieki za odp

MataManX
    Guest

Re: żół jaszczorowaty

straszny może nie tyle co drogi i wymagający w zoologikach słyszałem że ok 1200 potrafi stać a wymiary same mówią za siebie jakiego terra wymaga

jak chcesz możesz sobie kupić, ostatnio był jeden w zoologiku w Platanie (Zabrze), w małym akwa (jak na jego rozmiary i potrzeby..) gdzie było 5cm brudnej wody i brak możliwości wyjścia na suchy ląd itd.............

MataManX
    Guest

brak lądu raczje mu nie przeszkadzał one bardzo rzadko wychodzą na ląd praktycznie tylko po to aby jaja złożyć jedynie można się czepiac wielkości akwa i tego że miał brudno

dzieki

pytam bo jzu kupilem jedego malutkiego i jest naprawde uroczy ;] w necie nei znalazlem ani jedegozdjecia ktore by pokazywalo jak wyglada ten moj ,ale jeszcze poszukam
    ma naprawde inny charakter niz inne o wygladzie jzu nei wspomneale jest juz jednym z moich ulubionych obok zolwiaka chinskeigo:P

Widzialem takiego w ZOO maly to nie jest a zolwiaki sa super sam mam jednego

MataManX
    Guest

heh a ile za niego dałeś ?? a pozatym to uroczy będzie dopiero jak będzie miał jakieś 20 kg i 40 cm pancerza wtedy zapewnić mu warunki będzie niezłą jazdą

ja też mam chelydre !
    poczekaj aż dorośnie ))
    zniemisz szybko zdanie mój ma teraz 23 cm karapaksu !!!
    pogadamy za 2-3 lata i wtedy zobaczymy czy nadal będzie taki milutki
    ale co prawda to prawda ten żółw jest tak brzydki że aż piękny!
    wg mnie to kościół gotycki w skorupie .)))

PAMIĘTAJ TYLKO ŻEBYŚ NIE KARMIŁ GO RYBAMI MORSKIMI BO STRASZNIE GO OTŁUŚCISZ !!!!
    DAWAJ MU RYBY SŁODKOWODNE ( ZADNYCH OKONI I CIERNIKÓW BO MOŻNA GO ZABIĆ - BARDZO OSTRE OŚCI)

POWODZENIA W HODOWLI

no dokladnie tak jak mowicie;]
    tez mam chinskeigo ale rosnie niezle (xoprawda ma dopiero kolo 15cm ale jzu jest neizly
    najwiekszy jak narazie z moich zolwi to zolwica czeronolica 26cm samej skorupy

no fakt moj "uroczy" zolwik narazie jest taki malenki :P(dalem za niego tylko 130zł) ale jest przesliczny :P a jak urosnie to hmm bede sobie jakos radzil na obecna chwile i tak mam sporo roboty z bandą liczącą 12 zółwi (w tym 6 gat)

witam
    No to jestem naprawde zdziwiony, że ktoś hoduje takie żółwie w Polsce.
    Mógłbyś mi powiedzieć OBMAB w jakim zbiorniku go chowasz? Może masz jakieś zdjęcia? Pytam z czystej ciekawości bo sądze że na tym forum są ludzie odpowiedzialni i zdają sobie sprawe z odpowiedzialności przed którą stoją chcąc hodować takie gadziny.
    Tak na marginesie to też mam żółwiaka i uważam że jest to najciekawszy z żółwi (przynajmniej tych które widziałem).
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów