Dzięki, że się odezwaliście...... akwarium faktycznie się nie stłukło...tylko wyrosły. To znaczy po wakacjach w oczku wodnym u przyjaciół nie mogłam ich wtłoczyć do takiej ciasnoty. Faktycznie są to czerwonolice.....jak je znajdę to je zmierzę i podam wymiary. Zanim kupiłam synowi żółwia to troszkę poczytałam...no i ten pierwszy kupiony miał być samczykiem....ale okazał się samiczką...podczas leczenia...ponad miesiąc ...pewnego dnia zobaczyłam jajeczko..niestety zgniecione...więc ten drugi większy...to może samczyk...sama juz nie wiem. Ostatnio mieszkały w dużym kuble z wodą...miały tam kamień...ale wiem, że to dla nich "psie" warunki albo gorzej. Dlatego też postanowiłam wreszcie coś z tym zrobić...szukać troszkę wiadomości i dotarłam tu. Niestety MataManX nie ma czasu...a nr GG Jojka i Mateusza zostawiłam w pracy...czyli dziś też się nie dowiem nic więcej :-(

Miałam też napisać o ich zywieniu...pewnie też nienajlepiej. No cóż karmię je tym co dostanę w sklepie zoologicznym...chrupki, suszone rybki i robaki. Co jakiś czas, ale nie za często daję im kawałki jabłka.