Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: A może by tak...Nie pisać tylko o problemach,

Re: A może by tak...Nie pisać tylko o problemach,

Acha tylko uwazaj zeby ci nie spindolily po tych kamlotkach.

Ta półka to narazie przejściowy etap... jak do tej pory gadzinki nie wpadły na pomysł aby się wydrapać i wydostać poza akwa... w wiekszym akwa (ok 120x80x50 cm) wysokość od krawędzi szyby do półki będzie oczywiscie znacznie wieksza, zrobie może półeczke na roślinki ??? wiem i tak je zniszczą.... ) hm może jakieś tło?? znalazłem opis jak samemu zrobić na http://www.akwa54.prv.pl/ klikamy na przydatne>>tło wewn. Co Wy na to?

MataManX
    Guest

takie szkło by było skuteczne przy małych żólwiach dorosły się nie utrzyma będzie poprostu zjeżdżał moja samica warząca ok 0,8-1,0 kg się na czymś takim nie utrzymuje jesli jest mokre

Półka fajna zwłaszcza pomysła z tym antypoślizgiem. Ja bym ją dał przy tylnej ścianie bo tak to wąskie przejścia są po bokach.

Ps. Ty chyba swoje żółwie karmisz zbyt intensywnie. Nie powinny mieć takich wzgórz na karapaksie.

to był efekt złej diety w zoologiku w tydzień po kupnie zaczął im mięknąć karapaks i plastron jak tylko mogłem najszybciej zacząłem je ratować z rozwijającej się krzywicy ale niestety u jednego było juz troszke za pużno i pozostały mu takie garby, wiem gdybym szybciej zareagował możnaby tego uniknąć to był mój błąd poczatkującego zielonego terrarysty ( o żółwiach czerwonolicych nie wiedziałem zbyt wiele, pewnego dnia babcia kupiła mojemu synowi... i teraz wszystko na mojej głowie... niejedną noc zarwałem aby poczytać opisy i wasze posty) no ale człowiek uczy sie na błędach i teraz każdy dzień nadrabiam zaległości.... w czym pomada mi TO FORUM!!!

Uprawnienia umieszczania postów