Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Co robicie ze zwierzętami na okres wakacji?

Mieszany widok

Moby_
    Guest

Co robicie ze zwierzętami na okres wakacji?

No wlasnie, co robicie na wakacjach? szczegolnie chodzi mi o jaszczurki, bo z wezami mniejszy problem. Macie jakies inne sposoby jak opieka rodziny lub przyjaciol?

Re: co robicie na wakacjach?

programatory czasowe i termostaty załatwiają sprawe jeżeli chodzi ci o żywienie to nie ma innego wyjścia jak to zeby ktoś inny karmił chyba że zbudujesz urządzenie wrzucające świersze podłączone do programatora to by było spox

Moby_
    Guest

no wlasnie zywienie jest najgorsze, o ten problem mi chodzi. Moze mozna by zostawic martwe swierszcze w jakims pudeleczku ? Tylko nie wiem, czy jaszczury beda chetne na martwe nieruszajace sie jedzonko. Btw. ile gekony (coleonyxy) moga wytrzymac bez jedzenia?

ironkapela
    Guest

Jezeli jest w okolicy jakis dobry sklep zoologiczny, to mozne dac tam do "hotelu". Jezeli nie to pozostaje elektronika i rodzina albo znajomi :]

dać dorosłej jaszczurce mysiego noworodka to wytzyma tydzień bez żarła najprostrze rozwiązanie

Jak ja wyjezdzam na wakacje to nie musze sie martwic o zwierzeta, bo wszystkim zajmuje sie moj ojciec. Zostawiam mu plan wedlug ktorego ma opiekowac sie gadami i wszystko. dwa razy bylem w tym roku na wakacjach po 2 tygodnie i jak wrocilem bylo wszystko w porzadku tylko musialem troche w terra posprzatac

Automatyka w dużym stopniu rozwiązuje problem ale karmienie i UTRZYMYWANIE terrarium w czystości jest równie ważne. Jeżeli chodzi o karmienie z wężami nie mam problemów niestety nikt z domowników nie uprzątnie terrariów... dlatego jestem przez gady w pewnym stopniu "uwiązany" i nie moge sobie pozwolić na wyjazd dłuższy niż 7 dni.

Ciapek_anolis
    Guest

u mnie pozostaje hotel dla zwierzaków lub kumple którzy tez maja jaszczurki bo rodzice powiedieli że tego nie dotkna!!

Uprawnienia umieszczania postów