Mam jeszcze jedno pytanie: gdzie zakupił Pan Testudo kleinmanni i po ile, bo np. na czeskiej stronie www.terraristika.cz w dziale "sprzedam" pewien człowiek chce sprzedać samicę( zarejestrowaną ) po 5000KC. Oczywiście żółwie egipskie są zwierzętami znajdującymi się na pierwszej liście konwencji waszyngtońskiej, więc nie ma możliwości eksportowania tego gatunku z naturalnego środowiska, a niestety nie wszyscy tego przestrzegają, więc zakup legalny tego żółwia jest niezwykle trudny.
P.S. Wczoraj otrzymałem wiadomość z Polskiego Stowarzyszenia Terrarystycznego i czytając ją dowiedziałem się, że będzie Pan prelegentem na ogólnopolskim sympozjum terrarystycznym, które odbędzie się w Warszawie. Niestety nie będę mógł w tym sympozjum uczestniczyć, więc z góry życzę powodzenia!!! Jeszcze raz bardzo dziękuję za ciekawe informacje dotyczące Testudo kleinmanni. Wiem troszkę na ich temat, ale jest to wiedza książkowa( od dawna zbieram różne materiały na temat tego i kilku innych gatunków żółwi, czy to drukując z internetu, czy kupując zagraniczną lekturę ), więc informacje od Hodowcy, który zajmuje się nimi od kilku lat są niezmiernie cenne!!!
Pozdrawiam!!!
Mikołaj K.