-
odżywianie żółwia greckiego
Witam,
Jakiś czas temu wspólnie ustaliliśmy, dzięki Waszej pomocy, ze mój żółw je za dużo. Zgodnie z licznymi zaleceniami przechodzimy na dietę. Mam w związku z tym kilka pytan i uwag.
1. Sianko - to bardzo nietrafiony pomysł, nawet do tego nie podchodzi, pokazał mi środkowy pazurek i tyle
)
2. za to cykoria i cukinia - rewelacja!!
Wymieniłem ostatnio mojemu żółwiowi podkład, pomieszałem korę jasną z ciemną i zauważyłem, że ona podjada te jasne kawałki.
Czy robi to w celu poprawy trawienia, czy może sobie tym zaszkodzić? Dodam, że mój żółw ma bzika na punkcie białych rzeczy. Chyba mysli ze to twaróg albo jajka.
Dodam, że nie opycha się tym, ale raz na jakiś czas sobie skubnie.
Drugie pytanie: ona lubi zjadać te wapienne żółwiki, ale dostaje po nich strasznej biegunki. Czy to jest normalne?? Czy może to jeść, czy raczej nie powinna?
Trzecie pytanie - w związku z tym ,że zalecaliście mi karmienie co kilka dni, stosuję się do tego, na razie co drugi dzien. Ale ona jak nie dostanie jedzenia rano, to miota się po całym terra, wszystko wywraca, biega bardzo dużo, jakby się wściekła. Czy to jej przejdzie??
Czwarte pytanie - bywa, że w czasie jedzenia, odwraca się ogonem do miski i się do tego załatwia. czy to znaczy, ze jej nie smakuje? Czy Wasze żółwie też nie szanują tak Waszego czasu poświęconego na przygotowanie posiłku??
Czekam niecierpliwie Waszych komentarzy! Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów