-
zółwiak i rybki
trzymacie swoje zółwie z jakimiś innymi żyjątkami, np. rybkami???
-
Re: zółwiak i rybki
tak będą się z nimi czuć bardzo dobrze żółwiaki zwłaszcza że będzie to dla nich źródło pokarmu
-
Moje gadziny wczoraj były w towarzystwie rybek : )) przez jakieś 10 min.
A na poważnie żółwica (większa) szybciutko „zaopiekowała” się rybkami, a dla samczyka rybki raczej były obojętne (musiałem go dokarmiać kołując przed samicą, bo obżarła porcje rybek samca)
Ktoś wcześniej (użyj „szukaj”) napisał, że wrzucił dwie rybki. Jedna zniknęła prawie od razu a druga ponoć jeszcze pływa.
Po prostu wrzuć im rybki i popatrz, co się wydarzy, jak znikną znaczy, że je lubią, a jak będą dalej pływać znaczy, że lubią ich towarzystwo.
Pozdrawiam
-
moje zółwiaki są w akwarium razem z rybkami , czytałam wcześniej, że dni rybek mogą być policzone, jak na razie welonki mają podgryzione ogonki ale stało się to na samym początku, teraz żyją w zgodzie )
-
Ale twoje są chyba młodziutkie?
-
większy ma 7cm długości, mniejszy 5cm , są młodziutkie
-
Jak podrosną to stwierdzisz pewnego dnia, że nie ma rybek.
-
Bardzo szybko sobie je pozjadaja jak raz dalem swojemu zulwiakowi rybki jedna wytrzymala 2 minuty a druga pare dni. Ale to jest dobre dla gadziny przynajmniej ma duzo ruchu i czuje sie bardziej jak w naturalnym srodowisku.
Polecam czerwone robaki takie jak mozna kupic w sklepie wedkarskim bardzo je lubia.
-
A ja polecam żywą stynkę z wędkarskiego. 30 groszy za sztukę w Warszawie.
5 sztuk wytrzymuje jakieś pięć minut w akwa
Żółwiak ma trochę sportu a Ty i Twoja rodzina niezłe widowisko, z tym że mój troche większy już jest.
-
a może jak będę je dobrze karmić nie będą polowały???
Uprawnienia umieszczania postów