Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Ha! Udało się :)

Re: Ha! Udało się :)

> Maksiunie bede
    > wypuszczac jak sie przyzwyczai do terrarium. Bedzie OK
    Po kaztym spacerze bedzie pol dnia drapac wszybke... Nie moze to terra wystawac troche ? Nie wstawiaj basenu na wode. Tylko niepotrzebnie ograniczysz i tak juz mala powierzchnie.

JoShi, baseniku nie bede wstawiac

Tez nie mialem technicznej mozliwosci na duze terrium na polce, zrobilem je na podlodze wbudowane w polke ze sklejki 8mm. Zólw wyglada na bardzo zadowlonego, wygzewa sie, jest o wiele bardziej zywy i nie zawuazylem zeby chcial uciekac. Kilka postow nizej jest moj post, gdzie zamiescilem zdjecie jak to wyglada.

No.. Jest juz terra Jako domek wlozylam jej karton, i nasypalam gruba warstwe torfu- juz sie w nim zatopiła Ogolnie wyglada na zadowolona))

I mam pytanie- miedzy terra a szafka jest 10 cm- moglaby wylezc?? I czy jesli zleci z tej wysokosci, tj. 60 cm, to nic jej sie nie stanie??
    Pozdr
    Wika

> I mam pytanie- miedzy terra a szafka jest 10 cm- moglaby
    > wylezc?? I czy jesli zleci z tej wysokosci, tj. 60 cm, to nic
    > jej sie nie stanie??

Wydaje mi sie ze byloby to dla niego bardzo nieprzyjemne doswiadczenie, to tak jakby czlowiek spadl z wysokiego drzewa. Poza tym skorupa zolwia jest bardzo twarda wiec przy uderzeniu zero amortyzacji.

Hm.. Przesypie mu tak torf zeby nie mogl sie wspiac..
    Jak zobacze ze sie wspina to kupie siatke.
    Na razie jest grzeczniutka i spi w domku

dr Robert
    Guest

Niefortunny upadek z tej wysokości może skończyć się nagłą śmiercią ("przerobiłem" to kiedyś niestety).

No i jakie w końcu masz wymiary tego terrarium?

Zdaje mi się że zignorowałaś wszystkie uwagi co do planowanej przez Ciebie wielkości, skoro stoi na półce...

Uprawnienia umieszczania postów