-
Re: Misia - uratowany stepowy
Joshi, przeczytałem jeszcze raz cały watek
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=3240&t=3240
i nie znalałem miejsca gdzie zalecano by uspienie tego żółwia. Tobie radzę zrobić to samo zanim rzucisz nieuzasadnione oskarżenia. ja np. ja i jak widzę, Natalia poczuliśmy się dotknięci taką opinią. Raczej wszyscy polecaliśmy dr Olę Malutę i zdanie się na jej opinię. A o tym, że czasami trzeba wziąść pod uwagę taką ewentualność jak uśmiercenie chyba nie jest "zalecaniem" uśpienia ale podyktowane jest troską o to aby oszczędzić żółwiowi niepotrzebnego cierpienia.
Napisałem tam:
"Nie bardzo rozumiem zdanie o wykluczaniu uśpienia. Oczywiście nie warto robić tego pochopnie, ale nie wykluczać z góry, chyba, ze stan żółwia nie jest aż tak zły. "
Inni też nie zalecali uśpienia.
Podtrzymuję zdanie, ze jest sadyzmem utrzymywanie przy życiu zwierzęcia o którym wiemy, ze cierpi i któremu nie możemy pomóc i mam nadzieję, że nie jest to odosobniona opinia. Problemem jest raczej kwestia czy my i nasz zwierzak znaleźliśmy się w takiej sytuacji, co u gadów niestety jest to często bardzo trudno ocenić. A już na pewno skrajnie trudno zrobić to na odległość, dlatego nikt takiego rozwiązania nie "zalecał".
Uprawnienia umieszczania postów