Witam. Mam takie pytanie. Chce zamonotowac do akwaterrarium 60x30 cm (63l), filtr podzwirowy na cala powierzchnie (Hagen). Filtr juz mam, ale chce dowiedziec sie jak zadomowic na nim swiderki. Tzn. najpierw na dnie filtr, pozniej swiderki i zasypac je zwirkiem? A moze najpierw na filtr wysypac zwirek, a na niego swiderki i same sie w niego wkreca. Tylko czy ich zolw nie skonsumuje natychmiast Czy moze byc zwirek o granulacji od 12-20 mm, czy mniejszy? Z gory dziekuje za rady. Aha i czy do komina filtru dennego moge dolaczyc bezposrednio filtr kaskadowy Penn-Plax Cascade 100 (max 75l)? Bedzie ten caly mechanizm dobrze dzialal? Chodzi glownie o przeplyw wody, bo o bakteriach nitryfikacyjnych juz sie naczytalem. Bede zapewne uzywal Cycle + Bacthozym, bo zalezy mi na czasie, bo moj maluch czerwonolicy (Helmut) sie gniezdzi w malej plastikowej wanience. Kurcze, jeszcze jedno. Zolwik wcina suszony pokarm. Zawsze po jedzeniu zostaje sporo resztek. Wszystkich ich nie wyjada. W jaki sposob sie ich pozbywac? Czy na w/w kombinacji filtrow bedzie sie ten odpad rozkladal? Czy tez wylawiac te resztki, albo zmienic w ogole pokarm, chociaz zajada go ze smakiem. Jeszcze raz z gory dzieki za wszelkie rady. Pozdrawiam, ANdrzej.