-
Re: Pani Żółwikowa i jej problemy
moja ma 850 g przy 18 cm pancerza a ile ma twoja żółwica ??
-
nie sądzę by była za gruba- już widziałam takie okazy, tłuszcz im się po prostu wylewał spod pancerza. ona po prostu jest dość długa (20 cm) i "wypukła" (czyli nie przejechał jej walec). nawet wet był zdziwiony jej wielkością.
jesli chodzi o ukrywanie wapna- niestety bez szans, cwaniara z niej. kupiłam jej dziś jakieś potwory o nazwie: mączniaki. fuj! ale ona ostatecznie je wcina, bez apetytu, ale jednak. porządnych dżdżownic będe musiała poszukać w wędkarskim, zawsze mieli tego spory wybór.
-
1,5 kg jak na 20 cm karapaksu to jednak troche za dużo 1,2 kg to wg mnie max co powinna ważyć
-
byłam dziś w Plazie. przeżyłam niezły koszmar. widziałeś w jakich warunkach oni trzymają maluchy???? szczyt! nawet nie dało im się do rozsądku przemówić, bo cyt.: jest lepiej niż na dworze. tymczasem w akwa 30x30 siedziało z 20 zielonych kapselków. wody 1 cm! brak grzałki! brak oświetlenia! akwa stało na ladzie, tuż przy drzwiach (otwartych), a na dworze przecież mróż! sama nie wiem co z tym zrobić, ale solidnie wyprowadzili mnie z równowagi i mam ochotę im dokopać.
natomiast w oczku nie zauważyłam żadnego faceta- może się schował pod mostem? tak czy siak, od nich niczego nie kupię. jeśli on się daje obmacywać to chyba ma nierówno pod sufitem. moja żółwica już by mi dawno palce poobgryzała!
-
jak mam w takim razie sprawdzić czy jest za gruba?
ps. pomiar był wykonany przed chwilą, na szybko, linijką więc może być ciut dłuższa
-
co do tego sera to ja już nie wiem. co osoba to inne zdanie! zwariować można. poza tym co da wsypanie wapna do wody- przez pancerz się nie wchłonie
-
powinna mieć mięsko schowane pod pancerzem niecały cm nie powinno się wylewać między przednimi lapami a szyją wewnątrz pancerza powinna być wolna przestrzeń jak masz gg to podaj je albo odezwij się na mój numer
-
nie mam gg, ani stalego lacza
nic jej sie nie wylewa. jest dokladnie schowana w skorupie. gdy wystawi przednie lapy to po bokach szyi ma nawet wglebienia. moze taka jej uroda? a moze mam zepsuta wage?
-
dlaczego kobieta ma na imię Kubuś? chyba się starzeję
-
jak tak to dobrze a kubuś ona jest dlatego że tak dostała na imię jak miała zielony pancerz i łepek wielkości paznokcia dopiero później się okazało że to samica
Uprawnienia umieszczania postów