Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: czy to prawda ??????????

adriaqx
    Guest

czy to prawda ??????????

czy to prawda że jak żółwia czerwonolicego trzyma się w małym akwa to on nie urośnie,dostosowuje się do rozmiarów mieszkania ??????

MataManX
    Guest

Re: czy to prawda ??????????

nie prawda one rosną bardzo szybko i nawet w złych warunkach jeśli przezyją osiągają maxymalne rozmiary po dłuższym czasie tylko że w złych warunkach poprostu będą rosły troche wolniej

adriaqx
    Guest

dzięki za odpowiedż

.......czyli baba w zoologiku kłamała ............

To dośc częsta praktyka. Niektórzy zrobią wszystko by cos sprzedać...Szkoda potem biednych żółwi. Tu masz pełno doświadczonych hodowców czerwonolicych, którzy wiedzą wiecej niż wszystkie baby z zoologicznych razem wzięte))))

Natalia

MataManX
    Guest

jakby te baby chociaż troche prawdy czasem powiedziały to by milo było rzynajmniej by tyle zwierząt nie cierpialo

FACECI Z ZOOLOGIKA TEŻ KŁAMIĄ... Mnie wcisnęli żarówkę za 21 pln twierdząć, że wszystkie potrzebne promieniowanie emituje, a tak naprawdę, to tylko UVA było. Mój żółw jej nie lubi i woli zwykłą punktową, pod którą chętnie się wygrzewa. Jak tamta była wkręcona, w ogóle nie wychodził z wody!

Jasne, że facetów też miałam na myśli))

Natalia

witam
    nie zgodzę się z tezą MataManxa że żółwie jak mają za mało miejsca to wolniej rosną ale w końcu dochodzą do maksymalnych rozmiarów, jest to totalna bzdura to zależy od tak wielu żeczy jak duże będą że akuarat wielkość pomieszczenia w którym żyją jest tylko jedną ze składowych (mniej ważnych) a tak na marginesie jakoś sobie nie mogę wyobrazić akwarium 30x30cm i żółwia o długości powiedzmy 15 cm

MataManX
    Guest

Czym poprzesz swoje twierdzenie nigdy nie widziałem skarłowaciałego żółwia jeśli będziesz go dobrze odżywiać to będzie rósł ok a co do wymiarów 30x30 to mówimy o terrarium a nie obozie koncentracyjnym dla gadów

Hi, hi... Oczywiscie, ze zolw w mikroskopijnym akwa nie urosnie. Tak samo jak mala krowka, trzymana w skrzynce na buty, rowniez na zawsze pozostanie malutka...
    Tylko ze kipnie...

PS Sprzedawcy wychodza z zalozenia, ze najwazniejsze to sprzedac. A co z tego ze zdechnie za 2 czy 3 miesiace? Komu sie chce wyklocac ze sklepem?

Uprawnienia umieszczania postów