Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Bąbelek na "skorupie"

michal_kow
    Guest

Re: Bąbelek na "skorupie"

Łuski odpadają bo chodzi o żółwiakaale przynajmiej wiem że to opażenie rozmawiałem z weterynarzem ( i pokazałem mu zdjecia). Pozostaje pytanie od czego opażenie bo oświetlenie odpada a co dziwne jedymym w miare sensownym wytłumaczeniem jest grzałka. Naszczęscie wygląda to już dobrze (pod spodem jest zdrowa skóra ale troszke ciemniejsza). Dziękuje za odzew. Jeżeli ktos ma jakies przydatne rady co do hodowania żółwiaka to byłbym bardzo wdzięczy (to co bylo w literaturze znam juz prawie na pamięć wiec zalezy mi na opiniach ludzi który takowe stwory mają).

Pozdrawiam,
    Michał Kowalski

mzimin23
    Guest

Jak cos bedziesz konkretnego potrzebowal to zawsze pomoge wiec sie pytaj juz troche ze swoim potworem przezylem takze jakies doswiadczenie mam. Moze i nie za duze ale zawsz

Michał, to twój żółwiak wychodzi na powierzchnię?
    Mój wystawia tylko głowę

michal_kow
    Guest

mój to wogule dziwny jest na suchy ląd nie wychodzi uwielbia siedzieć na głębokiej wodzie (tak 13cm- żółwiak ma 5 cm) i nie chce jeść nic innego nić mrożona ochotka :/ tzn dziś chyba z nerw zjadl rybke która pływała w akwarium juz kilka dni (sliczny neonek czarny ) zna ktos jakieś sposoby zeby urozmaicic mu diete bez głodzenia go ?? bo ja juz nie moge patrzeć na tą ochotke .

Pozdrawiam,
    Michał Kowalski

Ja mu daje jeszcze gotowane jajko, pomidory, owoce jak sa jest bardzo cwany winogrona sam obiera ze skory. Surowe rybki tez mozna no i czasami rybkom podjada suchy pokarm. Wydaje mi sie ze musisz porbowac rozne pokarmy.
    A i najwazniejsze - idz do sklepu wedkarskiego i kup robaki zobaczysz jak bedzie je wciagal zupelnie jak makaron

michal_kow
    Guest

czerwone ? a własnie slyszałem że można im dawać białe czy to prawda ?? bo cos mi sie ten pomysł nie podoba. Mzimin a Twój żółwiak wychodzi na suchy ląd ?? bo moja franca jak nie ma wody choć do połowy kaparaksu to nie wyjdzie :/.

Pozdrawiam,
    Michał Kowalski

michal_kow
    Guest

a co ze ślimakami ?? jedza je ?? i jakie bo jakoś sobie nie wyobrazam żeby żólwiak pogryzł twardego slimaka

Bialych nie wolno dawac kiedys czytalem o tym na tym forum, na lad to mu sie chyba raz czy dwa zdazylo i to bylo swieto teraz jakos do tego mu sie nie pali. Slimaki tez mozna dawac ze skorupa sobie poradzi no oczywiscie jak jakiegos duzego slimaka dasz to pewnie go nie zje. Duzo teras sie pisalo o slimakach otoczakach podobno je bardzo lubia jesc. Ja osobiscie jescze mu nie dawalem.

Uprawnienia umieszczania postów