-
Re: Żólwiaczek
jak to chcesz powiedzieć ze gady w niewoli rosną mniejsze niż w naturze ?? śmieszny jesteś mają w niewolio tyle lepsze warunki ze mogą dorastać o wiele maksymalnych rozmiarów o wiele szybciej niz w naturze a czasem i je przekraczać a co do odlowu zgadzam się z poprzednikiem florydzkie są w dużej mierze z odłowu.
-
Ciesze sie ze podkresliłeś że w dużej mierze są z odłowu bo ja dostalem zapewnienie że on nie jest z odłowu, a nie mam podstaw aby sadzić że zostałem oszukany wiec powstrzymaj sie od takich komentarzy. OKI ?? co do wielkosci to proponuje zapytac sie na forum wlaścicieli tych własnie zwierzaków czy komus florydzki urósł do takich rozmiarów a tepo wrostu zwierząt w niewoli zalezy od tego czyj je karmisz, i ile tego jedzenia dostaja ( jeżeli z tym sie nie zgadzasz to naprawde nie wiem o czym rozmawiamy), i jezeli chcesz aby Twój żółw wyglądał jak świnia z płetwami i dluga szyja to zawsze można go karmić na siłe a wtedy to i 50 cm to bedzie malo. Pozatym jak już powiedziałem propomuje nie zasmiecać forum naszymi dyskusjami, i jeżeli ktos jeszcze ma jakieś ale to zapraszam na bardziej prywatne pole - namiary podałem. Pozatym uważam że kolege hansa bardziej interesuje jego temat chcecie dyskutować na temat żółwiaka florydzkiego proponuje otworzyć własny temat bo to jest poprostu brak szacunku dla osoby która stworzyła ten temat bo chciała sie czegoś dowiedziec :/
Pozdrawiam,
Michał Kowalski
PS MataMan X tak tylko chciałem Ci powiedziec że Twój poprzednik jest poprzedniczką (to chyba nie jest aż taki prolem sprawdzić czyjeś dane osobowe )
-
Nic do Waszej dyskusji nie dodam. Może tylko to że żółwiak florydzki jest naprawdę ładny.
Mój wybór był podyktowany jednak względami sentymentalnymi jako że miałem kiedyś takiego przez kilka miesięcy (z 10 lat temu) ale na wakacje oddałem go koledze pod opiekę i uciekł mu za szafę gdzie wysechł...
Poza tym zaczął wreszcie wychodzić ze żwirku na wyżerkę (wołowinka), za tydzień kupię mu 15 brzanek sumatrzańskich do towarzystwa )))
-
skoro jesteśmy przy zarciu jakie (pływające) papu najlepiej kupować dla żółwiaków ? poza gupikami bo to to wiem. Hehe przypomniało mi sie jak kumpel kupił do akwarium dla czerwonolicego glonojada (mial oczywiście czyścic wszystko z glonów a nie stanowic obiadek) i po glonojadzie została tylko głowa przyssana do ścianki akwarium
Pozdrawiam,
Michał Kowalski
-
jest mi bardzo przykro z powodu mojej pomyłki , żółw w niewoli nie musi być zapasiony aby szysbko przyrastać poprostu tem proces jest o wiele szybszy niż w naturze a co do zapewnień to ci powiem ze sprzedawca powie wszystko aby wypchnąć żywy towar ze sklepu
-
Akurat wiem że są z odłowu, bo pytałam w sklepie. We wszystkich sklepach pojawiły sie w tym samym czasie, więc prawdopodobnie to ten sam transport (no ale tu niech wypowie się ktoś kto wie dokładnie).
Napisałeś "nigdy nie pamiętam jak to cholerstwo sie nazywa", więc miałam prawo cię poinformować, nie?
A poza tym czego się tak wściekasz? Nie życzę sobie być wyzywana od jełopów, i ja cię tak nie nazwałam. Po prostu twój wywód wydawał mi się trochę dziwny (i dalej mi się wydaje), jak można pisać "nie kupujcie chińskiego"? Co cię obchodzi jakiego ludzie kupują?
A tak w ogóle, to trochę więcej kultury proszę.
-
-
Ja najczesciej kupuje Danio bardzo mu smakuja ale musi sie napracowac zeby je zlapac wiec ma bardzo duzo ruchu i jest zadowolony a poza tym milo popatrzec jak poluje. Z brzankami to sobie bardzo szybko radzi raz jedna wytrzymala minute od wrzucenia do wody
-
Wcale chniski nie jest szarobury tylko slicznie zielony a faktycznie jak sie zobaczy dorosly okaz to sie mozna przestraszyc ale to tylko kwestia wyboru kupujacego.
Chcialem tylko dodac tyle ale faktycznie rozmawiajmy na temat. Jesli ktos chce sie dowiedziec czegos na temat chodowli to jest to idealne miejsce a nie na jakies wymowki. Ja sam juz sie nie jednego tu dowiedzialem i z gory wszystkim ktorzy mi pomogli dziekuje i fajnie by bylo aby inni tak postepowali.
Ja tylko tak w kwesti formalnej
Uprawnienia umieszczania postów