Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: PIANKA

PIANKA

MAM problem! Mowicie ze dobra jest pianka do robienia scian w terr. Ja nalozylem na szybe i zostwil by zastygla, po pewnym czasie zrobila sie skorupa na powierzchni a w srodku pianka stala sie wodnista i przestala sie trzymac szyby. Co moze byc powodem tego? Czy znacie jakies dobre pianki?

chrzanu
    Guest

Re: PIANKA

jeżeli na zew, była twarda a w środku pływała to znacyz że jeszcze nie zachła dobrze.
    A jeżeli chodzi o to że się nie trzyma to przed nałożeniem pianki potraktuj szyby terra papierem ściernym na maxa, i przewróć sobie terra na ściane na której bedziesz nakąłdal pianke ;D

tylko jest problem bo pod skorupa wsumie ta pianka jak sie nawet zwiaze bedzie jej malutko;/ bo skorupe bede musial uciac, wyglada jakby sie pod ta skorupe powietrze dostalo;/

Powietrze się dostało bo tak te pianki są "skonstruowane". Ja bym jej nie ścinał. Jeśli już to zerwij całą i następnym razem połóż cieńszą warstwe. Tak by po zaschnięciu (urośnięciu) otrzymać porządaną grubość

niekture piankimożesz nakładać w podobny sposub jak maluje sie sprayem czyli możesz załozyc taką dysze jak w spray-u i pryskac tym na ścianke bedzieszmiął w tedy efekt lawy

Uprawnienia umieszczania postów