Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Zabezpieczenie podloza w tera. Pomocy!!!!

Zabezpieczenie podloza w tera. Pomocy!!!!

Doradzcie mi czym moge zabezpieczyc podloze w terrarium, chodzi mi o zabezpieczenie przed wilgocia, gdyz jest to tera z deskek i chce to jakos odseparowac od torfu. chodzi mi o jakis srodek dorazny. To znaczy od razu po zabezpieczeniu moge wlozyc legwana. gdyz pilnie musi on zamieszkac w tym tera. mowie z gory iz nie moze to byc szyba gdyz wyklucza to moja mozliwosc wejscia do tera i posprzatania. musze rowniez uwzglednic mozliwosc wmontowania kabla grzewczego gdzies w tera. Prosze pomozcie mi bo nie mam pomyslu

Re: Zabezpieczenie podloza w tera. Pomocy!!!!

Moze położysz szybke....ale lepszym rozwiazaniem było by pomalowanie go lakierem bezbarwnym ekologicznym

Ja u legwana wkleilem wykładzine taka gumowata, uszczelnilem sylikonem i od roku sprawuje sie dobrze.

chrzanu
    Guest

lakier bezbarwny, lub olej słonecznikowy (taki kucheny). NIe będzie gnić ani nic nie będzie siez nim działo. A jeżeli chodzi o kabel grzewczy to nie układaj go w terra tylko na zewnątrz terra, a tutaj masz opis co i jak:
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=17582&t=17582

Niedawno przerabiałem temat: pomaluj pokostem lnianym, a na to 5 milimetrową piankę pokrytą folią aluminiową ( taką jaką się daje za kaloryfery, żeby odbijała ciepło do wewnąŧrz).

Pozdr.

R.

Polecam dawniej dosyć popularne linoleum uszczelnione sylikonem, lub jakąś grubszą folie.

a dlaczego niby kabel ma być na zewnątrz terra ???

Uprawnienia umieszczania postów