-
Re: Stepowy i zioła
W razie dużego deficytu w lodówce mozesz dać mu chleb moczony w mleku.Mój żółw to po prostu uwielbia.
-
> W razie dużego deficytu w lodówce mozesz dać mu chleb moczony w
> mleku.Mój żółw to po prostu uwielbia.
A dzieci uwielbiaja coca-cole i czekolade. Czy to oznacza, ze to jest zdrowe ?
-
W razie wielkiego deficytu w lodówce lepiej pojść na jakiś targ warzywny i poprosić o liście np. rzodkiewki (handlarze odrywają je czasem od pęczków dla niektórych klientów i gromadzą do wyrzucenia). My tak robimy nawet nie z braku innych pokarmów, ale po prostu mamy panią na targu, która zostawia nam ładne liście dla żółwików.
Natalia
-
A poza tym mamy już maleńkie bazylie i melisy w doniczce Młode listki rzodkiewki "wlasnej produkcji" tez ciesza sie wzięciem a jak prosto je wyhodować, więc polecam ))
Natalia
-
Wiem ze to nie jest 'naturalny pokarm'ale tak jest napisane w książce "żółwie moje hobby" autorstwa E.M. Szapkarow-Orłowskich.Na podstawie informacji z tej książki hoduje żółwia stepowego już prawie 10 lat...
-
-
Oba moje stepowce lubią szczypiorek, jabłka, a przepadają za cykorią. Jadły też ogórki i pomidory, ale miały po nich rozwolnienie. Samica od czasu do czasu nie pogardzi mleczem, zwłaszcza młodym, na który samiec raczej nie chce patrzeć. Samiec za to wręcz uwielbia rzeżuchę, którą sieję w mieszkaniu w pojemniku z ziemią przez cały rok (na wiosnę kupiłam kilka torebek nasion). Po waszych postach spróbuję podać im oregano z ogródka, bo bazylii nie mam, a smak jest chyba podobny.
Uprawnienia umieszczania postów