Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: skórka

skórka

Wczoraj zaobserwowałem u swojego żółwika odchodzącą skórkę w okolicy głowy(dokładnie-długość szyi) i to samo na przednich łapkach.Te skórki jakby same odchodzą.Czy ktoś coś wie na ten temat, może to objawy jakiejś choroby?Proszę o odpowiedź, pozdrawiam Marinero.

Re: skórka

jest to normalna okresowa wylinka. kąp regularnie zolwia, a opadlą skorę zbieraj z terrarium zeby nie narobiła..no..syfu

Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź, jednak nie do końca rozumiem o co chodzi z tą kąpielą żółwia?Czy mam go dodatkowo kąpać, czy chodzi o płukanie go.Pozdrawiam Marinero.

no codziennie go kąp w cieplej wodzie przez około kwadransa i skorupkę smaruj wazeliną raz na jakiś miesiąc

o kurcze nie zauwazylam ze chodujesz zolwia wodnego )) myslalam ze stepowego albo cos w tym stylu. odwoluje to o tych kapielach i smarowaniu wazelina! to mu nie pomoze ;-)

To moja wina nie napisałem na początku że chodzi o wodnego, raz jeszcze dzięki pozdrawiam Marinero.

MataManX
    Guest

Marinero sorry za to co pisze ale o pomste do nieba woła to że osoba która ma żółwia nie wie że jego skóra wraz ze wzrostem linieje - chłopie poczytaj troche zanim sobie kupisz zwierze jak sie pytasz czy żółw jest zdrowy to w zupełnosci on poprostu rośnie

Spokojnie Czasem w trosce o zdrowie naszego pupila wyolbrzymia sie nawet najnormalniejsze rzeczy pod słońcem i wszystko wydaje sie grożnym objawem chorobowym Sama pamiętam jak latałam do lekarza z byle kichnięciem żółwia, aż zyskalismy sobie miano przewrażliwionych) Niby się wie, że coś jest normalne, a strach ma wielkie oczy. Na początku wszystko mnie niepokoiło aż do rozmiarów paranoi (teraz też mi trochę zostało, he he). Może nie doczytał rzeczywiście, ale teraz juz wie)
    pozdrawiam
    Natalia

Uprawnienia umieszczania postów