-
skórka
Wczoraj zaobserwowałem u swojego żółwika odchodzącą skórkę w okolicy głowy(dokładnie-długość szyi) i to samo na przednich łapkach.Te skórki jakby same odchodzą.Czy ktoś coś wie na ten temat, może to objawy jakiejś choroby?Proszę o odpowiedź, pozdrawiam Marinero.
-
Re: skórka
jest to normalna okresowa wylinka. kąp regularnie zolwia, a opadlą skorę zbieraj z terrarium zeby nie narobiła..no..syfu
-
Bardzo dziękuje za szybką odpowiedź, jednak nie do końca rozumiem o co chodzi z tą kąpielą żółwia?Czy mam go dodatkowo kąpać, czy chodzi o płukanie go.Pozdrawiam Marinero.
-
no codziennie go kąp w cieplej wodzie przez około kwadransa i skorupkę smaruj wazeliną raz na jakiś miesiąc
-
o kurcze nie zauwazylam ze chodujesz zolwia wodnego )) myslalam ze stepowego albo cos w tym stylu. odwoluje to o tych kapielach i smarowaniu wazelina! to mu nie pomoze ;-)
-
To moja wina nie napisałem na początku że chodzi o wodnego, raz jeszcze dzięki pozdrawiam Marinero.
-
Marinero sorry za to co pisze ale o pomste do nieba woła to że osoba która ma żółwia nie wie że jego skóra wraz ze wzrostem linieje - chłopie poczytaj troche zanim sobie kupisz zwierze jak sie pytasz czy żółw jest zdrowy to w zupełnosci on poprostu rośnie
-
Uprawnienia umieszczania postów