Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: zolw na balkonie

--->Mimi<---
    Guest

Re: zolw na balkonie

może być deska, mozesz też w jakimś sklepie np. praktikerze kupic taką metalową, fajną dość grubą, estetyczną, drobnokratkowaną siatke ale niestety troszke droga... i niewiem czy zółw by sobie nie zaklinował glowy biędzy oczkami.

mikusia
    Guest

Ja mam skrzynke która uniemożliwia żółwiowi jaki kolwiek sposób ucieczki, wyłozona jest ona torfem , z basenikiem i kryjówką...(na następny rok najprawdopodobniej zasieje trawą żeby stworzyc żółwiowi taką mała "łączke" )

Antoni Wróbel
    Guest

Zamiast siatki drobna blacha perforowana będzię dobra. Odnośnie całego problemu w pełni zgadzam się z kamaczoo. Ale broń Boże nie wystawiaj żółwia na balkon w normalnym, szklanym terrarium i pamiętaj koniecznie o kryjówce (miejscowy cień nie zawsze działa, bo często jest tak, że słońce wędrując nie pozostawia go w ogóle)!!!
    Aha, i, ku przestrodze, przeczytaj sobie na forum o przykrych doświadczeniach mój post pt. "Ugotowany żółw".

Pozdrawiam

--->Mimi<---
    Guest

Ja się chciałem zapytać czy jest jakies"naukowe" potwierdzenie tego że od kidey wystawiłem żółwiki czerwonolice na balkon to i wyglądają zdrowiej i zdawalo by się że szybciej rosna.... mimo że karmię je żadziej niż normalnie jak w domciu miałem.

jarooo
    Guest

jak siedzisz na podworku to tez sie lepiej czujesz niz zamkniety w domu

--->Mimi<---
    Guest

ale one sa w tym samym akwarium na balkonie co w domu więc niewiem.....

Antoni Wróbel
    Guest

Może promieniowanie słoneczne???

Pozdrawiam

--->Mimi<---
    Guest

hm witamina D zapobiega tylko krzywicy:/ A tak w ogóle to je wstawie spowrotem do domu bo je bardzo zaniedbuje na balkonie.

Uprawnienia umieszczania postów