Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: czy istnieje

Marcin .P
    Guest

Re: czy istnieje

thx all
    a ja się upieram przy swoim i jak dobrze pójdzie to sam cósik takiego wykąbinuje wkońcu łatwiej jest wprowadzić wielkości i potem sterować tym tak ze by było akórat a nie na oko że najpierw mierzy a potem podaje

zobaczymy czas pokarze

Przecież podałem linka z prawie gotowym rozwiązaniem.

Może przy sterowaniu kilkunastoma/kilkudziesięcioma terrariami wykorzystanie PC byłoby rozwiązaniem wartym rozważenia ale nawet w tym wypadku znacznie lepszy efekt uzyskałbyś korzystając z właściwych temu celowi rozwiązań.

Pozdr.

R.

Więc życzę powodzenia Jak będziesz miał jakieś konkretnie pytania to chętnie pomogę, chociaż jestem przekonany, że zgłębiając zagadnienie sam dojdziesz do wniosku że takie przedsięwzięcie jest bez sensu ( co najwyżej sztuka dla sztuki ).

Pozdr.

R.

witam
    to byloby trudne do zrobienia
    gdzies kiedys widzialem chemat do sterowania urzadzeniami i oswietleniem w domu...
    ale to naprawde niebyloby latwe
    jesli jestes dobry z elektroniki to mozesz sie za to zabierac
    i koszty tego niebeda niskie!

Jak się ktoś zna na programowaniu z wykorzystaniem portów szeregowych albo magistrali USB (prościej chyba przez szeregowy) i ma jakieś pojęcie o elektryce / elektronice to można się pobawić. Ale to na prawdę nie ma sensu bo komp by musiał chodzić niemal non stop a jak się coś zepsuje / komp się zawiesi albo np. będzie skok napięcia i wszystko pójdzie się rąbać to przechlapane :/ Poza tym pracując bez przerwy komp będzie się szybko zużywał

Uprawnienia umieszczania postów