Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Po czym poznać krzywicę u stepowców?!?!

Sylwia S
    Guest

Re: Po czym poznać krzywicę u stepowców?!?!

...I 2-letni osobnik lamparciego, ktory jak nawet na ten gatunek ma zbyt wysokie piramidy...

Sylwia S
    Guest

...i 5-letnia samiczka z prawidlowym dla tego gatunku uformowaniem plytek. Ok to juz koniec fotek. Mam nadzieje, ze te zdiecja beda pomocne w przyblizeniu problemu. Bardzo prosilabym jeszcze o uwagi i komentarze naszych ekspertow i nie tylko
    Pozdrowienia Sylwia

Możesz zerknąć też na zdeformowany pancerz naszej biednej Marylki...
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=1180&t=1180

Dziekuje, Sylwio, teraz juz wiem jak to wyglada

Sylwia S
    Guest

Coz za wstrzasajace podobienstwo z moja Nutella. Bardzo chcialabym by Pan Jarek obejzal te zdjecia.Jestem pewna, ze to przypadki krzywicy, moja tak wlasnie zdiagnozowal moj wet. Niestety w obu przypadkach nakladaja sie na siebie rozne bledy zywieniowe(miesko, jajka, granulaty i pewnie tez slynny bialy serek lub jednostronna salatowa dieta).
    Sylwia

Chyba to prawda. Nasza pani doktor od gadow (hmmm...szkoda, że nie ma u nas specjalizacji herpetologicznej, bo tak mi w tym przypadku pasuje, że aż tej nazwy używam) też okresliła, że to splot różnych czynników, fatalnego żywienia też: duuuużo białka, mało wapna, inne czynniki i mamy naszą biedną Marylkę. W poniedziałek odbieramy ją ze "szpitala", zobaczymy co będzie...

Witam
    Sylwio,czy mógłbym prosić o Twój mail??Bo ten co się tu pojawia jest nieprawidłowy(przynajmniej mi nie wysłało ).Z góry dziękuje.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów