Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: stepowy i skora

Re: stepowy i skora

W przypadku mo0jego żółwia nie wystepuje żadne krwawienie ani nic w tym stylu. Moimzdaniem takie objawy to tak jak nasz "ludzki" łupież. Mojemu odpadają tylko takie małe, suche kawałki naskórka. Może w przypadku moniki to co innego, nie wiem.
    pozdrawiam
    domel

Jarek Zajączkowski
    Guest

To może (nie musi) oznaczać kłopoty - zaburzenia w krążeniu krwi, niedobór wapnia (szczelność naczyń krwionośnych), posocznica. Edi - zabierz gada do lekarza...

Edyta
    Guest

Czy jest w Warszawie weterynarz którego mógłbyś polecić właścicielom żółwi.

w małej klinice raz w tygodniu w piątek około 18 jest lekarz który zajmuje się min gadami sama do niego chodzę i nigdy nie narzekałam klinika jest na wiosennej na pradze północ

W Warszawie polecam takze lekarza przy ZOO w sklepie SMOK ul. Ratuszowa 1/3 pn-pt 10-18 sob. 10-16

Pozdrawiam

W Anna zoo w Jankach dr Aleksandra Maluta. Zna sie na gadach, a zwłaszcza na żółwiach. Polecam. Na pewno pomoze.

monikam
    Guest

witam ponownie
    oczywiscie chodzlo mi o wapno, ktore podaje sie od czasu do czasu, a w takich sytuacjach powinno byc podawane czesciej (opieram sie na tym czego dowiedzialam sie w zoo, sprzedawane jest m.in. w kostkach);
    skora wyglada na sucha, a pod ta zrogowaciala jest jasna i elastyczna nie ma oznak wyciekow co mnie uspokoilo;
    jak dlugo taka wylinka przebiega?
    jak czesto?
    DJP czy witamina A+E to jest taka ogolnie dostepna w aptekach?
    czy moze ktos z szanownych grupowiczow polecic lekarza od gadow, ale w Lodzi?
    pozdr.
    Monika

Powinna być w aptece nie jest to towar trudno dostępny ja dostałem fiolke od weta w koszcie porady

Uprawnienia umieszczania postów