-
Re: wolny domek
A ja mogę w tym terra. trzymać parkę?
-
Szamana
Myślę,że szyszki należałoby trzymać podobnie jak "lamparty" tzn.haremowo - zawsze jest ryzyko,że pojedyncza dziewczyna będzie "męczona" przez "nadpobudliwego" chłopa.
Dwie na jednego byłoby już lepiej - nie będzie im ciasno.
-
Wielkie dzięki!!
Muszę teraz sporo o nich poczytać, żeby krzywdy nie zrobić - i do roboty czyli zabudowy terra.
Pozdrowionka i dobranoc)
-
Nie myślałaś o jakimś wężu (naziemnym lub ziemnowodnym) typu pończosznik, nerodia, jakić gatunek zaskrońca?
P.
-
Niskie. Proponowałbym parę lampartów, albo 1-2 żółwi egipskich(nie łatwy w hodowli).
-
hmhm może gekon lamparci?
-
W żadnym wypadku żółwie egipskie !!! Wbrew pozorom to bardzo ruchliwe żółwie, potrzebują dużych terrariów (http://www.landschildkroeten.com/Tes...leinmanni.html).
Ale przede wszystkim to nie jest żółw dla poczatkujących. Szkoda tak rzadki gatunek (I załącznik CITES !) trzymać jako maskotkę, która akurat miałaby pasować do rozmiarów terrarium. Jeśli już je mieć to tylko w celach hodowlanych. To trudny gatunek !
-
O żółwiach raczej nie myślałam, ponieważ od 6-lat już mam parkę i wystarczy. Brałam pod uwagę jaszczurki, ale one raczej muszą mieć konary do wspinaczki ( każde maleńswo kiedyś urośnie). Dlatego raczej odstąpię od tego pomysłu. Nie sztuka kupić gadzinkę- trzeba zapewnić jej warunki. Dzięki serdeczne za rady, ale jednak moje terra jest za niskie ( to byłóby więzienie, a nie domek).
Pozdrawiam wszystkich
Szanna
-
Zauważyłem że wszyscy mówicie tu tylko o gadach ale w tak niskim terra możesz trzymać salamandrę, albo przerowić to na akwarium i hodować platanę, lub karliki, traszki albo żebrowca. Wybór jest dość duży.
Uprawnienia umieszczania postów