-
Re: preparat wapniowo-minerałowy
dzięki
ale dlaczego masz aż dwie świetlówki ?????
czy oprócz tego masz zwykłą do ogrzewania ??????
-
swietloweczka na 12 godzin dziennie, czyli jak Aleksandra napisala - caly dzien!!!
-
Aleksandro czy ten sklep ma nazwwe na "c" (nie bede robil reklamy, ale moze tez tam kupilem!!!!)
-
PODAJ NAZWĘ, PRZYMIERZAM SIĘ DO KUPNA ŚWIETLÓWKI, TO MOŻE SKORZYSTAM Z TWOJEGO POLECENIA
-
no dobra link do sklepu: http://colisa.com.pl/ wybor maja niezzzly!!!
-
dzięki za odpowiedz
właśnie go znalazłem
wiem już, że repti glo 8,0
zastanawiam się tylko jaka moc będzie najlepsza??????
-
nazwa sklepu http://www.um-um.pl, chyba z internetowych tam jest najtaniej. mam dwie świetlówki bo mam duże terrarium 110 na 90 .Dodatkowo mam jeszcze zwykłe żarówki 2x 40w w miejscu gdzie skorupy się wygrzewają. napisałam ,że mam 30W , pomyliło mi sie mam 20W, bo ta 30 jest bardzo długa i trochę mi niepasowała.
Polecam natomiast połączenie repti glo 0.8 z repti 0.2 , bo ta druga ma pełna barwe światła słonecznego i przez to jasniej świeci
pozdrawiam
aleksandra
-
aleksandro dzięki serdecznie za odpowiedz
-
Witam
Skożystam z tego,że poruszacie tutaj ten temat :-)
Kupiłem niedawno właśnie "Repti Glo 8.0"(długość 60cm,20W)-i pytanie:ile ją świecić?Tzn cały dzień czy określoną długość czasu??I jak wysoko nad terrarium ją zamontować??Oprócz tej świetlówki mam żarówkę 60W(grzewczą czy jakoś tak,nie taką zwykłą w każdym razie).I jeszcze witaminy;podaję żółwiom "Vis vitalis"-drobny granulat na jedzenie,i witaminy "Vitaminum A+D3"(GlaxoWellcome)-to kapsułki,tyle,że "dla ludzi"-czy w takim razie mogą być dla żółwi??Aaa,i jeszcze wapno-kupiłem kiedyś wapiennego żółwia ale moje się go bały.Chciałem go rozkruszyć ale to nie takie proste-czy można gdzieś kupić jakieś inne wapno(w innej postaci)?
Pozdrawiam
-
EDI dowiedziałem się właśnie, że można wapiennego żółwia (takiego, który normalnie jest do wody dla wodnych) rozkruszonego dodawać do pokarmu, dzisiaj próbowałem i rzeczywiście jedzą razem z pokarmem, albo możesz kawałeczek (bardzo mały oczywiście) zawinąć w kawałek np. sałaty i podać im z ręki - moje dziś tak jadły nieświadome, że w środku liścia przemyciłem wapno
sałatę podaję rzadko, ale dlatego, że żółwie ją chętnie wcinają, to doskonale nadaje się do podawania wapna, witamin w kroplach i preparatu witaminowo-mineralnego (ten kupiłem wczoraj, posypałem nim dzisiaj sałatę razem z wapnem i mam pewność, że wszystko zjadły)
pozdrawiam
p.s. zwykłą żarówkę do ogrzewania 60 W ZAWIESIŁEM NA TAKĄ ODLEGŁOŚĆ OD PODŁOŻA, aby na karapaksie miały 35 stopni
co do świetlówki, to nie wiem jak wysoko zawiesić, bo jeszcze nie mam
Uprawnienia umieszczania postów