-
Re: w jaki sposob przewiezd ... - niestety to prawda:-(
hehe;-)
tak - właśnie to przetestowałem;-)
niezła komedia - jakoś mam fajne szczęście do urzędasów, przy rejestracji to miałem dopiero klocki;-)
włączony w rejestrację był starosta oczywiście, ale i wojewódzki konserwator przyrody i pisemna opinia z Ministerstwa Środowiska była potrzebna;-)
Do tego chcieli ode mnie długość pytonów i zaświadczenie od powiatowego lekarza weterynarii że mam odpowiednie miejsce do trzymania tych zwierząt;-)
Poza tym nie znali kilku zwierząt z listy CITES - nie mieli ich na żadnej liście i najpierw stwierdzili że skoro ich nie ma to nie muszę ich rejestrować;-)
Ale ja się uparłem - jako załącznik dałem im jakieś 300 stron A4 - wydrukowałem ustawę o ochronie środowiska, ustawę o zmianie ustawy o ochronie środowiska, rozporządzenie w sprawie CITES, pełny tekst konwencji CITES i załączniki oraz pełną systematykę rodziny boidae;-)
Jak Pani w Urzędzie zobaczyła to na biurku to się prawie rozpłakała;-)
Ale załatwiłem wszystko - muszę to kiedyś opisać;-)
Pozdrawiam
-
Re: w jaki sposob przewiezd ..gratuluję
No to gratuluję. Zachęcam do opisania tej "drogi przez mękę" (może na swojej stronie) bo ludzie często o te sprawy pytają (CITES, rejestracja, przewóz), a nie ma nic lepszego niż praktyczne doświadczenia.
-
Re: w jaki sposob przewiezd ..gratuluję
właśnie myślałem o tym - na pewno opiszę, bo to się powinno przydać.
A tak ciężkiego przypadku rejestracji to jeszcze chyba nie było - więc mam nadzieję że w tym temacie pomogę;-)
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów