Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Białe robaki

Re: Białe robaki

Jaka chityna????? Larwy much i chityna?
    Pzdr. Witek

Makabrycznie:-)

rozumiem, ze na ryjku.
    Pzdr. Witek

Białe robaki -poczytajcie wszyscy za i przeciw ekspermeryme

Moim zdaniem z przegryzaniem i spozywaniem tkanek żółwia to przesada. Przeciez jak taki robak jest w kwaśnym srodowisku żoładka to nie mysli o jedzeniu tylko o ucieczce czego moim zdanie nie zdąży zrobic bo po prostu padnie trupem. Spróbujcie je nie kłaść obok miesa na miseczce tylko wrzucic do zlewki z kwasem solnym, w której są kawałki mięsa. Jesli je zjedza (te kawałki mięsa zanim padną ) to jest to dowód na to, że moga zaszkodzić zżółwiom.
    Moje żółwie nawe nie spojrzały na białe robaki. Tylko jeden wziął do pyska ale wypluł.
    Pozdrawiam
    domel

Re: Białe robaki -poczytajcie wszyscy za i przeciw ekspermeryme

czlowiek Ty nie rozumiesz one wlasnie uciekajac przegryzja scianki zoladka, a nie bo sa glodne .......

to dlaczego piszecie, by zobaczyć jak jedza mieso??? a poza tym chodze na ryby to świetna na nie przynęta. Robaki stosunkowo szybko toną w wodzie a co dopieri ich reakcja na kwas. Nie jestem ekspertem, ale nie sądze by podawanie ich gadom miało zły wpływ na ich zdrowie. A już wogóle to kończe temat bo moje i tak ich nie jedzą
    pozdrawiam
    Domel

Oczy drobiu
    Guest

Czesc

Tez jestem wedkarzem i na wielu akwenach zabronione jest lowienie na biale robaki. Nie tylko sa szkodliwe dla gadow ale rowniez i dla ryb. Ja osobiscie odradzam karmienie bialymi robakami.

Pozdrawiam

dr Robert
    Guest

Pokażcie mi publikację, książkę o gadach czy płazach w których autorzy proponują podawanie białych robaków. Mam kilkadziesiąt takich książek, a jedyne co o białych robakach tam napisano (jeżeli w ogóle) to tylko tyle, że są niebezpieczne i bezwartościowe. Naprawdę, na tym forum nie musimy "odkrywać Ameryki", inni już to za nas zrobili. Wystarczy tylko nauczyć się czytać i trochę zainwestować w siebie. Literatury jest "w bród"

Co za bzdety! W żołądku jest coś takiego, jak kwas żołądkowy (widocznie nie wiedziałeś), który zabije białe robaki, nawet jeśli zdołają trafic tam żywe.

pancernik
    Guest

sam zjedz i zobacz co bedzie

Uprawnienia umieszczania postów