-
Re: Białe robaki
Jaka chityna????? Larwy much i chityna?
Pzdr. Witek
-
-
rozumiem, ze na ryjku.
Pzdr. Witek
-
Białe robaki -poczytajcie wszyscy za i przeciw ekspermeryme
Moim zdaniem z przegryzaniem i spozywaniem tkanek żółwia to przesada. Przeciez jak taki robak jest w kwaśnym srodowisku żoładka to nie mysli o jedzeniu tylko o ucieczce czego moim zdanie nie zdąży zrobic bo po prostu padnie trupem. Spróbujcie je nie kłaść obok miesa na miseczce tylko wrzucic do zlewki z kwasem solnym, w której są kawałki mięsa. Jesli je zjedza (te kawałki mięsa zanim padną ) to jest to dowód na to, że moga zaszkodzić zżółwiom.
Moje żółwie nawe nie spojrzały na białe robaki. Tylko jeden wziął do pyska ale wypluł.
Pozdrawiam
domel
-
Re: Białe robaki -poczytajcie wszyscy za i przeciw ekspermeryme
czlowiek Ty nie rozumiesz one wlasnie uciekajac przegryzja scianki zoladka, a nie bo sa glodne .......
-
to dlaczego piszecie, by zobaczyć jak jedza mieso??? a poza tym chodze na ryby to świetna na nie przynęta. Robaki stosunkowo szybko toną w wodzie a co dopieri ich reakcja na kwas. Nie jestem ekspertem, ale nie sądze by podawanie ich gadom miało zły wpływ na ich zdrowie. A już wogóle to kończe temat bo moje i tak ich nie jedzą
pozdrawiam
Domel
-
Czesc
Tez jestem wedkarzem i na wielu akwenach zabronione jest lowienie na biale robaki. Nie tylko sa szkodliwe dla gadow ale rowniez i dla ryb. Ja osobiscie odradzam karmienie bialymi robakami.
Pozdrawiam
-
Pokażcie mi publikację, książkę o gadach czy płazach w których autorzy proponują podawanie białych robaków. Mam kilkadziesiąt takich książek, a jedyne co o białych robakach tam napisano (jeżeli w ogóle) to tylko tyle, że są niebezpieczne i bezwartościowe. Naprawdę, na tym forum nie musimy "odkrywać Ameryki", inni już to za nas zrobili. Wystarczy tylko nauczyć się czytać i trochę zainwestować w siebie. Literatury jest "w bród"
-
Co za bzdety! W żołądku jest coś takiego, jak kwas żołądkowy (widocznie nie wiedziałeś), który zabije białe robaki, nawet jeśli zdołają trafic tam żywe.
-
sam zjedz i zobacz co bedzie
Uprawnienia umieszczania postów