-
Re: Co sądzicie o moim terra?!
Wilgotnośią się nie martwię, bo mam młodszego brata, który juz został poinformowany, że jego zadaniem jest dbanie o wilgotność.
Z czasem planuje zrobić automatyczny system zraszający, tylko nie wiem jak zrobić sterowanie- czasowe czy zastosować cos w rodzaju miernika wilgotności z wyłącznikiem?
Jeżeli chodzi o ogrzewaie to będą 2 zarówki 100W i 2 kamienie grzewcze zrobione przezemine. Wiem, że temp nie będzie w całym terra odpowiednia ale z czasem cos wykombinuje.
Dzikei za wskazówki i czekam na kolejne!
Pozdrwiam!!
-
fajne są te dziury na głośniki ))
pozdrawiam
Qba
-
Yabi chciałem zrobić system 5+1 ale starczyło mi kasy tylko na zwykłe stereo!!
-
"Jeżeli chodzi o ogrzewaie to będą 2 zarówki 100W i 2 kamienie grzewcze zrobione przezemine." z tego co pamiętam to kamienie są raczej kiepskim pomysłem:] poszukaj na forum
p.s. terra zaje... muszę przyznać że ładnie wykonane:-)
-
TOXYN kamienie będą miały raczej za zadanie podniesienie wilgotności, gdyż będą leżały na wilgotnym podłożu.
p.s. Dzięki!!
-
to nei ma znaczenia gdzie będą chodzi o zagrożenie dla węża
-
TOXYN-> myslałem, że chodzi Ci o to, że kamień nie podnisie temp w terrarium.
Dniki-> w terra zamontowałem 2 lustrzanki po 60W i temp jest od 26 w najchłodniejszym miejscu do 37 w najcieplejszym (30cm od żarówki).
Kurcze teraz nie wiem czy montować ten kamień grzewczy. Maiłem zamiar "zakopac" go we włóknie kokosowym, tak, żeby jego górna część była równo z podłożem. Co o tym sądziecie?
-
kamień może poparzyć węża poszukaj na forum!!! było już wiele razy nie dawaj
-
Uprawnienia umieszczania postów