Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Co sądzicie o moim terra?!

Simon84
    Guest

Co sądzicie o moim terra?!

Witam ponownie!
    Na początku chcialbym przeprosic, że zakładam tyle nowych tematów, ale chce jak najlepiej dla mojego przyszłego wspólokatoralokatora.
    W załączniku znajduje się "półprodukt" mojego terrarium.
    Co byscie w nim jeszcze umieścili i co o nim w ogole sądzicie?!
    Ja planuje dodac w srodku jeszcze pare gałęzi i kwiatki żywe oraz sztuczne.
    Terra jest dla constrictora.

Pozdrawiam.

soltys_szczecin
    Guest

Re: Co sądzicie o moim terra?!

współlokator ?? a gdzie Ty sie w tym terrarium zmiescisz ??
    hehe swiruje oczywiscie .... wg mnie fajowskie terra - ale jakbys zrobił zdjęcie z blizszej odległosci i podswietlone to mozna by cos wiecej zasugerowac wg mnie :/

jak na moje oko to super ale potwierdzam opinjie soltysa zrub zdjecia z podswietleniem i z bliska
    pozdro all

Simon84
    Guest

Zrobilem nastepne zdjecie ale przy sztucznym oswietleniu jest znow dosyc kiepske, chociaz widac troche wiecej.

Fajne terrarium, ciekawy kształt noi rozmiary słuszne Mam nadzieje, że Twój constrictor w będzie się wspinał... jezeli trafisz na osobnika spędzającego czas głownei na ziemi spora cześć terra będzie nie wykorzystana...

Marcin .P
    Guest

terra spox :d ,tylko nie wiem czy nie za duże na małego boa ja bym radził przez 1 rok w mniejszym pochodować i jak dociągnie do 1 m to dopiero puścić bo nie będzie go prawie widac jak puścisz 50-60 cm węzyka

zgadzam się z coolary'm że jak trafisz leniucha to będziesz miał dużą częśc terra nie wykorzystaną
    a dla dorosłego boaska terra spox a nawet z luzem

A ja dodam ,że jak trafisz na osobnika lubiącego siedzieć na gałęzi to trochę za mało jest gałęzi poziomych o odpowiedniej grubości (mówię tu o dużym osobniku -dla młodego w zupełności starczy) nie widać basenu ale może jest no i czy wystarczą te dwa otwory do zapewnienia odpowiedniej wentylacji- żeby nie pleśniało?
    Poza tym terra spoko.

Simon84
    Guest

micgekon-> dzisiaj byłem w lesie i przytaszczyłem pare konarów!
    basen mam zamiar zrobic z pojemnika, który mi zostal po żółwiach jak jeszcze były malutkie- może być? (35cm średnica, 8,5 cm głębokość)
    Wentylacje mam narazie taka jak widac na zdjęciu terra, ale jak kupowałem kratki to kupiłem 4sztuki. Zamontowałem 2 na próbe żeby łatwiej było utrzymać temp, a jak bedzie problem z pleśnią to zamontuje 2 następne.

dla mnie rewelacyjne. naprawde ciekawy ksztalt i wystroj tez bedzie extra

Zapowiada się ciekawie ale po moich doświadczeniach z terra 175 cm mogę powiedzieć, że będziesz miał 2 problemy.

1. Utrzymanie odpowiedniej temperatury w terrarium o tak dużej kubaturze. Ogrzewanie od góry nie wystarczy, a przewód grzejny na dole nie rozwiąże problemu, gdyż w podłożu nie jest tak wydajny.

2. Utrzymanie wilgotności. W moim małym terra dla boaska miałem prawie cały czas 75%. Teraz w dużym mam problemy z utrzymaniem 65. Konieczny jest system zraszający, który zamierzam zastosować.
    Ale nie zrażaj się i powodzenia.

Uprawnienia umieszczania postów