Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Co sądzicie o moim terra?!

Simon84
    Guest

Re: Co sądzicie o moim terra?!

Wilgotnośią się nie martwię, bo mam młodszego brata, który juz został poinformowany, że jego zadaniem jest dbanie o wilgotność.
    Z czasem planuje zrobić automatyczny system zraszający, tylko nie wiem jak zrobić sterowanie- czasowe czy zastosować cos w rodzaju miernika wilgotności z wyłącznikiem?

Jeżeli chodzi o ogrzewaie to będą 2 zarówki 100W i 2 kamienie grzewcze zrobione przezemine. Wiem, że temp nie będzie w całym terra odpowiednia ale z czasem cos wykombinuje.

Dzikei za wskazówki i czekam na kolejne!
    Pozdrwiam!!

fajne są te dziury na głośniki ))

pozdrawiam

Qba

Simon84
    Guest

Yabi chciałem zrobić system 5+1 ale starczyło mi kasy tylko na zwykłe stereo!!

"Jeżeli chodzi o ogrzewaie to będą 2 zarówki 100W i 2 kamienie grzewcze zrobione przezemine." z tego co pamiętam to kamienie są raczej kiepskim pomysłem:] poszukaj na forum

p.s. terra zaje... muszę przyznać że ładnie wykonane:-)

Simon84
    Guest

TOXYN kamienie będą miały raczej za zadanie podniesienie wilgotności, gdyż będą leżały na wilgotnym podłożu.

p.s. Dzięki!!

to nei ma znaczenia gdzie będą chodzi o zagrożenie dla węża

Simon84
    Guest

TOXYN-> myslałem, że chodzi Ci o to, że kamień nie podnisie temp w terrarium.

Dniki-> w terra zamontowałem 2 lustrzanki po 60W i temp jest od 26 w najchłodniejszym miejscu do 37 w najcieplejszym (30cm od żarówki).

Kurcze teraz nie wiem czy montować ten kamień grzewczy. Maiłem zamiar "zakopac" go we włóknie kokosowym, tak, żeby jego górna część była równo z podłożem. Co o tym sądziecie?

kamień może poparzyć węża poszukaj na forum!!! było już wiele razy nie dawaj

Marcin .P
    Guest

http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=13884&t=13884
    a tak wygląda moje terra :d sox za jakość

Uprawnienia umieszczania postów