Planuje rozszerzyc moja hodowle o weze. Interesuja mnie gatunki do terra o wymiarach 92x35x60 i jedzace cos byle nie male ssaki, moga byc ryby albo owady. Z opisow gatunkow zamieszczonych na necie oraz info z archiwom forum sklaniam sie do:
- ktoregos z ponczosznikow. Problem w tym ze nie chcialbym zeby terra bylo az tak mokre jak powinno byc dla ponczosznikow no i chcialbym wykorzystac jakos wysokosc mojego planowanego terra.
- ktoregos z zaskroncow. Problem jak wyzej.
- idealnym rozwiazaniem bylby waz trawny, jest piekny, niewielki, je 'co trzeba' ale...podobno szybko pada. Czy to prawda? A gdyby byl z hodowli, a nie odlowu?
- Leptotyphlops dulcis oraz Eirenis modestus rowniez moglby sie nadac. Info o nich mam od xav_setherial z innego posta. Problem z nimi polega na tym ze nie wiem gdzie moglbym je dostac i czy w ogole sa dostepne w Polsce?

Bylbym wdzieczny za pomoc w wyborze wezyka. Moze ktos zna pewna hodowle weza zielonego albo ma dostep do hodowli Leptotyphlops dulcis lub Eirenis modestus? W jakich terariach hodujecie ponczosniki i zaskronce?

Pozdrawiam i z gory przepraszam za kolejnego posta z serii "jakiego weza na poczatek?"