Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Jaki dusiciel dla początkującuch

Re: Jaki dusiciel dla początkującuch

Dzięki za info.
    Wiedziałem, że są różne podgatunki Boa Constrictora, tylko nie wiedziałem o co chodzi z tymi mieszańcami.
    Teraz już wiem

W związku z tym co napisałeś, że w sklepach są prawie w 100% mieszańce, mam do Ciebie pytanie.
    Co myślisz o tym, że facet w „Szreku”, na pytanie czy oni mają mieszańce, odpowiedział mi, że ich Boa to Boa Constrictor Imperator. Możesz w każdej chwili zerknąć na ich ofertę.
    Powiedz mi co tym myślisz, będę wdzięczny za odpowiedź

Jeśli ktoś chce się podzielić swoim zdaniem, to bardzo proszę

to możliwe, szrek to jeden z lepszych sklepów w Polsce.
    więc tak, specjalistą od populacji B. constrictor nie jestem, ale jedyny z imperatorów który by tu podchodził to Boa constrictor imperator Belize "Cay Caulker", na tej stornie, którą Ci dawałem chyba on jest...
    btw. w ofercie internetowej szreka napisane jest, że aktualnie constrictorów nie ma, więc nie wiem, czy to, co tam jest na zdjęciu, to akurat to, co mają w sklepie (-; ile u nich te constrictorki kosztują?

Marcin .P
    Guest

żle ci nie powiedział bo wszystkie boa dus tzw. "mieszańce" nazywane są własnie b.c.i
    "mieszańce " powstają w nieprzemyślany lub celowy sposób rozrodu .a odmiany barwne poprzez dobór odpowiednich osobników z danymi cechami genetycznymi i łaczenia ich.
    Grochu troszke żle napisał bo naj popularniejszą mieszanką jest b.c.i x b.c.i rużnych populacji i po krzyżowaniu x pokoleń wychodzą mieszańce kture nie zbyt już przypominają "czystych" b.c.i ale nadal są one b.c.i zdażają się ruwnież mieszanki b.c.c x b.c.i ale jak kogoś stac na 1 szt b.c.c to i na druga również, więc wątpie że by komuś się chciało mieszać tak piękne boa [ bez powodu ] choć nawet na zachodzie mieszają b.c.i z b.c.c aby uzyskac efekt "redtail" np. u pasteli, potem takie boa noszą nazwe np B.c.c pastel i nic nie jest wspominane o tym ze ktureś z rodziców jest nie b.c.c tylko b.c.i
    aha nie wszystkie czyste podgatunki boa rosną większe od tak zwanych mieszańców" np są czyste podgatunki kture nawet mogą osiągnąc 1-1,5m dłógości ale to już inna bajka

Boa te kosztują 200-300zł.
    Dzięki za wszelkie informację, trochę mi rozjaśniły w głowie, ale jeszcze nie wszystko
    Dla mnie nie jest(póki co) aż tak ważna czystość gatunkowa tego węża, ale warto zawsze się spytać o informacje kogoś kto wie więcej

Uprawnienia umieszczania postów