Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Wąż mnie ugryzł. Czy cos mu się stało?

Conqueror
    Guest

Wąż mnie ugryzł. Czy cos mu się stało?

Witam...
    Mam pytanie. Podczas karmienia chomikiem mojego wężyka (zbożowy, niecałe 100cm.) przytrzymywałem gryzonia żeby nie pogryzł węża, a wąż tylko jak go zobaczył nie trafił i złapał mój palec. Od razu go puścił i rzucił się na uciekajcego chomika. Zdjęcie w załączniku. Czy mogło mu się coś stać? Mogły mu się żeby wyłamać? (...czy zęby odrastają?)

ps. taki mały wężyk... wcześniej mnie czasami gryzł ale to było odstraszanie.... a nie atak w celu konsumpcji. Przy okazji niektórzy kiedyś pytali na forum co się stanie jak zbożowy mnie ugryzie... Odpowiedź w załączniku

Conqueror
    Guest

Re: Wąż mnie ugryzł. Czy cos mu się stało?

...na tym zdjęciu widać ślady po górnych ząbkach...

nawet jak mu się kilka wyłamało (co z resztą jest mało prawdopodobne), to szybko będzie miał nowe...

do półtorej miesiąca

Witam

Jak widac na zdjeciu to raczej tobie cos sie stalo A tak powaznie nic jej nie bedzie.
    Miesiac do dwóch i bedzie miala nowe jezeli jakies stracila.

Pozdrawiam>>>

jestes pewien ze zadne mikro- ze tak powiem- czasteczki zebow nie zostaly w rankach? wezykowi nic nie bedzie

rety, po co tak panikować? jakie mikrocząsteczki zębów? przecież jakby mu ząb w rance został, to by czuł, pozatym bez urazy, ale to rana jak ubarana (-; jak większosć ran po ukąszeniach naszych podopiecznych.

Węże nie zawsze mają udane ataki, to nie oznacza, że ewentualny złamany ząb może spowodować jakąś infekcję, ale według Twojego opisu i zdjęć, nic się nie stało i tak jak poprzednicy uważam, iż jedynym poszkodowanym jesteś Ty. "Do wesela się zagoii" - Spoko - bez zmartwień, ani Panu ani pupilowi nic nie będzie - a co z chomikiem zjedzony?

Conqueror
    Guest

Zjedzony, zjedzony... Cóż wiem że to nie jest ogromna rana (dlatego o siebie się nie martwię). Skoro odrastją te ząbki to dobrze. ....ale sam się zdziwiłem że taki mały wężyk z małym łebkiem może takie "kuku" zrobić

Uprawnienia umieszczania postów