-
Re: Jakie terra dal tygrysieko??
to zalezy od wymiaró węza i zbiornika...
-
Wąż ma około 40cm długości(zamierzam go dopiero kupić), pierwszy zbiornik ma ponad 30l, a drugi ponad 60l (z tego co mi mówiła koleżanka). Nad wymiarami terrarium docelowego jeszcze myślę.
-
nie interesuje mnie objętość, tylko wymiary w cm (dłxszerxwys), ale 30l ?
zgaduje, zę jest to coś koło 50x30x20 cm, więc wydaje się być za małe, głównie za niskie...
-
Ok, więc ma ono następujące wymiary: 41x33x27.
-
na już by od biedy mogło być, ale troche szkoda sobie głowe zawracać, może od razu daj do tego większego... to jest imo troche za niskie...
-
Tylko wiesz, to małe ja mam w domu i nad nim pracuję, a to większe będę miał we wrześniu(chyba, że coś wcześniej zorganizuję).
Gdybym je miał już teraz to bym od razu do niego Boa wsadził
-
sprawa jest prosta - nie masz dostatecznie dużego zbiornika, to nie masz węża - przynajmniej w moim odczuciu...
Do wrzesnia ten wąż przerośnie to terrarium o głowe (młode boasy dosć syzbko rosną)
-
Grochu nie przesadzaj , ile razy kupiles pierw zwierze bo " była okazja , lub coś " i przetrzymywałeś w faunboxie ? Szlakr go nie trafi
-
Grochu ma racje - jak nie masz miejsca nie masz zwierzaka - fundamentalna zasądą jest stworzenie odpowiednich warunków a później zakup zwierzaka - pozwala to uniknąć wielu przykrości jak i zapewnia komfort zwierzęciu.
-
o ile niektóre gatunki nawet lepiej hodować w przyciasnawych terrariach, to dusiciele nadrzewne bezwzględnie wymagają dżych przestrzeni...
Uprawnienia umieszczania postów