-
Re: ugryzienie boa
Boaski od 160 do 180cm zależy ile mam od 1 do 10 na sztukę ale to jest tylko dodatek do diety.
-
Nie zjadł oseska, tylko średniej wielkości szczura. Swoją drogą zastanawiam się jak 180cmm boa zjada oseski-chyba żywe.
-
Podaje martwe oseski żeby się nie męczyły.
-
Mój boasek 170 cm też kilka razy zatopił swoje ząbki w moim przedramieniu ale nigdy podczas manipulowania w terrarium. Zdarzało się to tylko podczas wyjmowania go, a najczęściej wtedy, gdy zrobiłem to zbyt gwałtownie lub próbowałem wyjąć go na siłę. Teraz, gdy mu się coś nie spodoba to potrafi tylko postraszyć mnie pokazaniem swojej ślicznej rozdziawinej mordki.
-
Ja mysle, ze podzialal na niego ruch i cieplo reki odbierane przez receptory, instynktownie zaatakowal. Przeciez waz nie zawsze jest "glodny" gdy je- gdyby tak bylo, nie daloby sie weza "utuczyc" zbyt czestym karmieniem, czy nie?
-
w sobote zawiozlem mojego Boa do sklepu zeby powiedzieli mi czy jest dziewczynka czy chlopakiem
wiec to chlopak
zostawilem go w pudle na siedzeniu i poszlem na zakupy
po powrocie w pudle go nie bylo siedzial pod fotelem i nie chcial wylazc
wiec jedna reka go popychalem a druga podstawilem opd pyszczek i doczekalem sie walnol mniezdrowo siniak i sporo dziurek i krwi
ale nie bolalo i najwazniejsze ze jemu sie nic nie stalo wyciagnolem go za drugim podejsciem
teraz wiem ze nie ma co sie bac ugryzienia
Uprawnienia umieszczania postów