Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: ugryzienie boa

rsboa
    Guest

ugryzienie boa

Witam! Dziabnął mnie dziś mój pupil (ma około 18 miesięcy i 140cmm), zdarzyło mu się to pierwszy raz i jak się pewnie wszyscy domyślają z mojej winy. Biedak głodny bo nie jadł od tyg. leżał sobie na podłożu a ja wspaniałomyślnie chciałem wymienić wodę i zrobiłem to (chciałem zrobić)) troszkę zbyt energicznie no i cap mnie... Mam poranione opuszki dwóch palców, nic nie bolało tylko dosyć mocno krwawiło, no i dwa ząbki zostały w moich palcach. Maje pytanko: jak jest z odrastaniem zębów u boa, jak długo to trwa, itp.
    P.S po 5 min od zdarzenia wyjąłem go z terra i oczywiście jest kochany jak zawsze. Pozdrawiam

Re: ugryzienie boa

duze te zeby??:>!!

rsboa
    Guest

Malutkie, jakieś 4-5mm, ale za to ostre.

Upewnij się, czy jakiś ząb w pysku nie jest poluzowany i nie wbija się w skórę. A tymi, które stracil się nie przejmuj, w ciągu miesiąca - półtorej będzie miał nowe.
    W naturze też się tak dzieje. Zaraz też ktoś napisze, że wąż może cierpieć z tego powodu na zgnilec pyska, oczywiście, że może, ale tylko w przypadku, jeśli w pysku zostały poluzowane zęby, które haczą o tkankę. Jeśli nie ma takich to wszystko jest OK.

btw. jak nie jadł od tygodnia, to mając 140 cm raczej jeszcze nie jest głodny...

watain
    Guest

może poprostu go wystraszył nagłym ruchem...

Zależy co jadł!!!Jak zjadł oseska mysiego to napewno nie był najedzony...!

Psalmopoeus nikt by zdrowych zmysłach nie poda oseska takiemu bydlakowi.

Ja jak mam nadwyżkę młodych to daje swoim boaskom...

No dobra ale jakiej wielkosci masz boaski i jaka liczbę osesków podajesz?

Uprawnienia umieszczania postów