Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: ugryzienie boa

Re: ugryzienie boa

Boaski od 160 do 180cm zależy ile mam od 1 do 10 na sztukę ale to jest tylko dodatek do diety.

rsboa
    Guest

Nie zjadł oseska, tylko średniej wielkości szczura. Swoją drogą zastanawiam się jak 180cmm boa zjada oseski-chyba żywe.

Podaje martwe oseski żeby się nie męczyły.

Mój boasek 170 cm też kilka razy zatopił swoje ząbki w moim przedramieniu ale nigdy podczas manipulowania w terrarium. Zdarzało się to tylko podczas wyjmowania go, a najczęściej wtedy, gdy zrobiłem to zbyt gwałtownie lub próbowałem wyjąć go na siłę. Teraz, gdy mu się coś nie spodoba to potrafi tylko postraszyć mnie pokazaniem swojej ślicznej rozdziawinej mordki.

Ja mysle, ze podzialal na niego ruch i cieplo reki odbierane przez receptory, instynktownie zaatakowal. Przeciez waz nie zawsze jest "glodny" gdy je- gdyby tak bylo, nie daloby sie weza "utuczyc" zbyt czestym karmieniem, czy nie?

w sobote zawiozlem mojego Boa do sklepu zeby powiedzieli mi czy jest dziewczynka czy chlopakiem
    wiec to chlopak
    zostawilem go w pudle na siedzeniu i poszlem na zakupy
    po powrocie w pudle go nie bylo siedzial pod fotelem i nie chcial wylazc
    wiec jedna reka go popychalem a druga podstawilem opd pyszczek i doczekalem sie walnol mniezdrowo siniak i sporo dziurek i krwi
    ale nie bolalo i najwazniejsze ze jemu sie nic nie stalo wyciagnolem go za drugim podejsciem
    teraz wiem ze nie ma co sie bac ugryzienia

Uprawnienia umieszczania postów