-
Czy przeżyje? Leżał w b. wysokiej temperaturze.
Witam
Potrzebuje szybkiej pomocy i porady. Chodzi o to że zostawiłem węża w szklanym pojemniku na 2-3 godziny, który nagrzał się do ok. 40 stopni lub nawet więcej. Gdy wróciłem wąż leżał nieruchomo lecz oddychał , teraz cały czas leży chociaż reaguje na dotyk. Czy może to być jakiś wstrząs który niebawem mu przejdzie czy też potrzebna mu natychmiastowa pomoc.
Proszę o mozliwie szybką pomoc
Z góry dzięki
octopus
-
Re: Czy przeżyje? Leżał w b. wysokiej temperaturze.
nic nie rób daj do takiej temperatury w jakiej powinien byc ( nie do zimniejszej !!) i zeby wode mial.
-
jak go nie dotykam to leży cały czas nieruchomo, na ruch nie reaguje wogóle tylko na dotyk, obawiam się że stracił wzrok czy to mozliwe
Czy to normalne zachowanie po takim udarze?
Póki co nic nie robie zobacze co będzie dalej
-
Nie wiem czy to normlane, ale zrob tak jak mowi Obcy!!! Daj go do normalnej temperatury i zeby wode mial. Nie powinno mu sie nic stac, chociaz mozesz skontaktowac sie z Jarkiem Zajaczkowskim i zapytac sie co robi sie w takich sytuacjach.
-
normalka, raczej nie straciłw zroku, jest przegrzany, to normalne, że lezy nieruchomo, gdyż ruch, jak wiadomo, wiąże się z wydzielaniem dodatkowego ciepła... ty jak jes tupał 35-40 stopni do biegasz za piłką, czy siedzisz w cieniu i popijasz chłodne napoje? obniż temperaturę do właściwej i zadbaj o letnią wodę w terrarium, to wystarczy, mozesz mu włożyć do terrarium wilgotny ręcznik.
co to za gatunek?
-
to jest Lampropeltis triangulum sinaloe czyli królewski-mleczny, oby, oby, oby nic mu nie było
-
Nie krolewski tylko po prostu mleczny. Oby nic mu sie nie stalo.
-
Ja ze swoim getulusem mialem podobna sytuacje tzn. nie ja tylko moj ojciec :] ja wyjechałem a on dał weza z terrarium na balkon - waz lezal jak zdechły ale dał go pod wiatrak i zaraz sie obudził ;]
Uprawnienia umieszczania postów