-
Zbozówka
Jako nowy wlasciciel zbozówki mam do was pytanie (ok. 30 cm)
Jakie jest prawdopodobienstwo, ze zbożowka mnie pokąsa? jesli nie bede wykonywal gwałtownych ruchow jak i waż pozna doskonale moj zapach.
Jest to moj pierwszy wąż dlatego mam pewne obawy.
Btw. Jesli by do tego doszlo, ze wąż mnie pokąsa jak mam na to zareagowac?
-
Re: Zbozówka
Zbozówki ta weze kture bardzo zadko kasaja a jak by cie juz ugryzl taki 30cm gigant to tym sie nie przejmój bo niepowinno ani troche bolec
-
NIe wielkie a moze wielkei zalezy jaki jest osobnik. Jeśli nei bedziesz wykonywać gwałtownych ruchów bedzie dobrze. Jeśli Cie pokąsa jedz do szpitala natychmiast a tak powaznie to nic nie robisz nie machaj ręką tylko pozwól odejść spokojnie wężykowi i tyle A jeśli pokąsa to może wypłać placka po gębie mu a bedzie lepiej (żart)
-
OD momentu kiedy to murinus mnie pokasal wole pytac o all :> -_-;;
-
no to miałeś takiego węża, a o takie banalne rzeczy pytasz...
-
Mój zbożowy ma niecały metr i gryzie tylko kiedy poczuje zapach ofiary a później się łapę do terra włoży ...ale to nic nie boli... nawet uszczypnięciem tego nie można nazwać (delikatne muśnięcie), o obrażeniech nie wspomnę No i młode takie jak twoja też gryzą bo są nie oswojone (młode także fajnie walą ogonem w podłoże)
-
wydaje mi sie, ze zygfrydowi chodzi i pająka a nie o eunectusa :P
-
też myśle, ze o pająka, bo e. murinus u nas raczej nie uświadczysz w domowych hodowlach... ktoś tam miał (chyba P. Witold Płucik?), ale aktualnie wylądowały - z tego, co pamiętam - w jakimś ogrodzie zoo.
-
Tak, tak chodziło mi o tego "spokojnego" pajaczka -_-;;
-
jak nie spostrzeżesz momentu kiedy ta bestia cię upierdzieli pewnie nawet nie zorientujesz się, że ciebie wąż ugryzł.
Uprawnienia umieszczania postów