Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Przetłuszczenie węża

Przetłuszczenie węża

Po czym poznać że się przetłuszczyło węża ?

Jak tem u zapobiec ?

Re: Przetłuszczenie węża

Eeee,według mnie to pytanie należy zadać w dziale węże A jeśli mogę zapytać.w jaki sposób można przetłuścić weża? Gryzonie nie należą do pokarmu wybitnier tłustego zwłaszcza że węże przyjmują pokarm raz na jakiś czas

Do właściwego działu przenoszę. Można jednak zatuczyć, zwłaszcza gatunki jedzące bez problemów. Tłuste zbożówki i niektóre Lampropeltis to codzienność.

fantastyczna odpowiedz... ))) napisales dwa zdania a tak naprawde nie napisales nic ) heheheh

Tak,mozna utuczyc weza,jezeli ma za male terrarium bez mozliwosci wypasu
    Oprocz tego jezeli jest powiedziane raz na tydzien jedna mysz, to jezeli podwoisz lub poczworzysz to waz sie spasie i bedzie mial taka lustrzyce ze bez lustra fujary sobie nie obejrzy

Przy przetłuszceniu:
    1) waga jest zbyt wysoka w stosunku do danych dotyczących danego gatunku + wiek + płeć,
    2) wąż może miec kłopoty z zawijaniem się w pozycję 'kłębek', lub po takiej pozycji pozostaną mu 'zagięcia skóry' (ślady),

Zapobieganie to:
    - cykliczna kontrola wagi węża i konfrontacja ich z 'normami'
    - sezonowe 1 miesięczne przymusowe głodówki

Głównie napisałem że przenoszę Nie czuję się zobligowany do odpowiadania na wszelkie pytania. Twoja wypowiedź też jest szalenie bogata w treść tak przy okazji... A małe terrarium i brak ruchu mają akurat umiarkowane znaczenie, to nie są chomiki... wiele węży i tak spędza czas prawie w bezruchu. Złe (za częste) karmienie to główna przyczyna.

Obywatel_Snejk odpowiadal na post Lukas_d2005.
    Moderator, a na watkowaniu sie nie zna ;p

A więc niniejszym odszczekuję!

oj mordd to bylo do Lukasa))))))))))))))))))))))))))))))))

Uprawnienia umieszczania postów