Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pilnie potrzebuje informacji o wezu zbozowym!!!

Pilnie potrzebuje informacji o wezu zbozowym!!!

Witam,
    Zastanawiam sie nad zakupem weza zbozowego i powiedzcie jakiego on wymaga terrarium? Bo wszedzie sa inne informacje... A i jeszcze jedno takie troche glupie pytanie- jak wyglada kupa weza, bo mnie to intryguje, czy jest jakas rzadka, czy da sie ja bez obrzydzenia sprzatnac . Bo w przypadku jaszczurek sprawa jest troche inna, kupa jest sucha i ze sprzataniem nie ma problemu .

Z gory dzieki za odpowiedzi

ironkapela
    Guest

Re: Pilnie potrzebuje informacji o wezu zbozowym!!!

Jezeli to ma byc Twoj pierwszy waz to najpierw przeczytaj FAQ. Potem zapraszam do lektury opisu weza zbozowego ktory jest bardzo obszerny. Jesli chodzi o kupe, to wyglada jak kupa Zalezy co Cie az tak bardzo obrzydza :P Ze sprzataniem nie ma problemu bo za duza to ta kupa nie jest :P

Pozdro

A dlaczego tak pilnie sa Tobie te informacje potrzebne?? Jesli "zamarzyłes" o wezu widząc go w sklepie, albo u znajomego to lepiej jeszcze raz przemysl tą decyzje, bo kupno weza to nie jest tylko pojscie do sklepu i wydanie pieniedzy na terrarium i gada, ale to jest obowiązek na dlugie lata!!! Ja z zamiarem kupna zbożówki nosze sie od pół roku i nadal nie jestem pewny czy naprawde bede miał co zrobic z nią podczas wakacji, czy zawsze bede mial dostep do pokarmu itp.

Co do twoich pytań: Wszędzie to znaczy gdzie?? W opisie tcp jest bardzo dobrze wytłumaczone jakie terrarium potrzebuje zbożówka :P
    Na drugie pytanie nie moge dac odpowiedzi bo jej nie znam

Kupa kupie nierowna. Raz sucha i przyschnieta do brzegu terrarium ( pomimo tego, zew przelezala w nim najwyzej 8 godzin ), a czasem taka "wonna", ze wchodzac do pokoju wiem, ze cos jest na rzeczy.
    Jesli brzydzi cie sprzatanie kup sobie dmuchanego weza ;p

Fran, a czemu ten atak??? Nie znasz mnie wiec nie oceniaj czym kierowalem sie chcac zakupic weza... I nie mow mi o odpowiedzialnosci majac 15 lat... O wezu zbozowym przeczytalem wszystko, opisy na wszystkich serwisach terrarystycznych w Polsce i nie tylko, a takze na stronach tylko o zbozowce. Dlatego zamiast tej agresji po prostu pisz co masz do powiedzenia, a ocenianie ludzi lepiej sobie odpusc, zreszta jak bedziesz trche starszy to porozmawiamy...

A pozostalym dzieki za info, FAQ tez juz przeczytalem ;]

Ja nie ocenialem czym sie kierowales tylko przypuszczalem, a to zasadnicza róznica. Radziłem ze jesli zauroczyłes sie wezem widząc go gdzies to lepiej zebys jeszcze raz przemyslal decyzje niz pozniej mialbys zalowac zakupu.

"O wezu zbozowym przeczytalem wszystko" Życia by ci na to nie wystarczyło! Obaj Panowie proszeni o spokój!

Uprawnienia umieszczania postów