-
Re: Karmienie machoniówki
termometr w taki sposub mli szlak trafił ze raz pokazuje tem 28 raz 45 raz 50 itp itp raz 22
-
xav - to, zę tobie się nie zbił nie oznacza, zę nie zbije się komuś innemu, zastanów się nad tym sam, czy warto ryzykowac?
-
ja mam w każdym terrarium rtęciowe, większosc tych ze wskazówką i tańszych elektrycznym jest tak niedokładnych ze szkoda na nie kasy.
-
czy wyście powariowali?
jak kupisz dobry termometr bimetalowy, to będzie dokładny, a dobry mozna już za 25 zł kupić!
-
Jakie powariowali ??? Wiele osób stosuje takie termometry i nic się nie dzieje. Myślisz, że jak ktoś ma w domu kilkanaście terrariów np z pająkami to do każdego będzie kupował termometr za 25 zł, bo ja nie sądzę. Uważam, że nieco wyolbrzymiasz sprawę.
pozdrawiam
-
Jest złoty środek. Termometr alkoholowy kosztuje 3-4 zł......bezpieczny.
-
mordd masz w sumie rację - termometr do mahoniówki. Powiem szczerze nawet gdyby nie było wogóle termometru to moge w 101 % nic isę nie stanie. Moja samica w ubiegłym roku (2004) 5- krotnie złożyła jaja, z ostatnich trzech doczekałem sie potomstwa i nawet nie przyszło mi do głowy spojrzeć na termometr. U wszytskich swoich weży mam termometry najzwyklejsze w świecie "akwariowe" i nie mam żadnych porażek z tego powodu. Chciałem zaznacztyć,że to jest forum hodowcy węży, a nie przelicytowywania się w typach termometrów.
-
a ja chciałbym zauważyć że opary rtęci są trujące i nie zamierzam ryzykować, alkoholowe sa b. dobre, przynajmniej jesli się zbije, to zwierzakowi nie powinno się nic stać.
Uprawnienia umieszczania postów