-
Re: czy istnieje w hodowlach ...
pamietam jak go kobra ukąsiła, a ostatnio go słoń pogonił:P
-
Coś jakby zmiana tematu
Po mojemu ten "osobnik" jest żałosnym aktorzyna, pokracznie łapie węże (na wizji dziabnoł go chyba Cerastes cerastes i jakaś kobra), mocował się z żółwiem sępim pod wodą i darł się jak stare gacie "moja ręka!!!!", i specjalnie udaje że jest podduszany przez p. siatkowego. To jest program tylko i wyłącznie dla amerykanów. Takie jest moje zdanie...
-
mi tam sie podoba koles nie musi byc super aktorem bo stoi po drugiej stronie obiektywu i jest fotografem, koles jest przyjemny i nie tak nudny jak niektorzy.
-
-
Xenodon ma trochę słabych hemotoksyn i uzębienie w zasadzie opistomegadontyczne. Zagrożenie takie jak w przypadku heterodona. Nie spotkałem jeszcze w hodowli.
-
Tak to jest w telewizji,ze niektóre rzeczy robią na pokaz zwłaszcza w tak ogarniętym komercjalizacją kraju jakim są Stany Zjednoczone.Koleś według mnie jest niezbyt ciekawym osobnikiem i to ,że bawi sie w tarzana skaczac po żmije gabonska to o nim świadczy.
Dla sprostowania został ukąszony najpierw przez Bitis peringueyi a następnie przez jakąś Naje ale jaka do dokładnie niepamiętam.Ukąszenie przez Bitis peringueyi zostało spowodowane tylko tym,ze wzioł tego węża w łapy bóg wie po co a Naja ukąsiła go przez jego nieuwage wiec wyszły tylko i wyłacznie jego lekkomyslność itp.
-
-
ja austina stevensa ogladam dlatego ze pokazuje weze jadowite i ogolnie faune.....a reszte mam w d..... O'shei bardzo lubie ale niestety zadko go puszczaja.....
dzieki za niezmienienie tematu......
-
ja go nie porownuje, tylko mowie za akurat ich dwoch lubie.
Dwa to to ze nieodrywanie oczu jest jak najbardziej sluszne,ale nie zapominaj ze gosc prowadzi program a nie gada do weza.
Uwazam po prostu ze Stevens przekazuje informacje na temat zwierzecia w odroznieniu od np Steva Irwina.
Poza tym to ze zostal ugryziony na wizji...przeciez te programy sa montowane ciete,skladane,mogli to wyciac, tak jak w przypadku Marca O'Shei, ktory w swoim zyciu zarowno jako naukowca-herpetologa i hosta programu dla AP i Discov., zostal ugryziony kilkadziesiat(!!)razy,a to ze nie pokazuja tego? Hmmm....ich wybor, poza tym to jest po prostu ku-przestrodze i tak nalezy to traktowac a nie myslec, ze gosc jest glupim nieudacznikiem bo dal sie ugryzc. Tych zwierzat nie da sie przewidziec a imponowac moze tylko to ze zdecydowali sie to mimo wszystko pokazac w TV, jako ostrzezenie dla coniektorych szpecow z naszego forum, ktorzy "specjalizuja sie w jadusach"
Uprawnienia umieszczania postów