Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Trwożnica stejniegeri

Mieszany widok

Trwożnica stejniegeri

Chciałbym kupić samca tego węża około 60cm (podobno bezproblemowo jędzącego myszy) i chciałem przeczytać jakiś opis tego gatunku ale nie znalazłem nic po za tym na tcp i nie czuje się zbytnio dowartościowany wiedzą. Prosze o informacje na jego temat. Widziałem kiedyś opis jej w ksiązce pt "Amatorska hodowla gadów" jeśli ktoś ma tę ksiązke bardzo bym także prosił o przepisanie opisu (jeśli wam się chce )
    PS: Czy poradzę sobie z ty gatunkiem jeśli węże w moim profilu nie sprawiają mi żadnego kłopotu ???
    PS 2: Jak to jest dokładnie z agresywnością tych wężyków???

PS 3: Zamieszczajcie jak najwięcej informacji )))

Z góry dziękuje za pomoc

MIDO
    Guest

Re: Trwożnica stejniegeri

No wiesz Trimeresurus a węże co masz w profilu to jest róznica.Czy sobie poradzisz to wedlug mnie ty powinieneś wiedzieć najlepiej bo wkoncu ty najlepiej z nas znasz swoje mozliwości.
    Agresywność zależy od samego osobnika ale jest to waż dosc agresywny zauważa sie to zwłaszcza u samcow.
    Nieuważasz ,ze moze powinienes jeszcze poczekac pamietaj to nie jest boa ani zbożowka tylko trimeresurus wąż jadowity z rodziny grzechotnikow.
    Co jesli jestes na jad uczulony ? Co zrobisz jesli waż Cię ukasi ?
    Pozatym wedlug mnie musisz odbyc rozmowe ze wszystkimi domownikami i mieć dobrze zabezpieczone terrarium najlepiej w osobnym pomieszczeniu.Co zrobisz jesli waż ucieknie?
    Wracająć do tego czy sobie tp twoja sprawa rob jak chcesz ja niewiem jakie jest twoje obycie z wężami i doświadczenie.Nie pytaj innych czy sobie poradzisz tylko naprawde sam bardzo dobrze to przemysl i przemysl tez to jakie moga byc konsekwencje błedu popelnionego w obchodzeniu sie z tym wężem.
    Ja Cie ani nie zachecam a nie zniechecam ale napewno przemyśl powaznie zakup węża jadowitego.

tez chciałem kupic tego weza, ale sie rozmysliłem!! a czemu, jak tu napisał wyzej MIDO, ja ucieknie taki waz to nie jest ciekawie!! a z ugryzieniem słyszałem taka wersje, ze jesli nie jest sie uczulonym na jad to zadnych powaznych konsekwencji nie ma, tylko opuchlizna!!

Pisze czy sobie poradze bo niewiem o ile więcej ten grzechotnik potrzebuje troski od np regiusa. Co do opieki z mojej strony staram się jak najbarsziej potrafie ))

Jeszcze mam pytanie skąd moge wiedzieć czy jesem uczulony na jego jad ??
    Bo nie spotkałem się z testami alergologicznymi na węże )

MIDO
    Guest

No właśnie tego niewiesz czy jestes czy nie bo nie sprawdzisz tego raczej .
    Co do hodowli terrarium jak dla weża nadrzewnego z konarami co do temp to tak jak w opisie jedynie co go łaczy z regiusem to to ,że moze nieprzymowac pokarmu.

mam oferte na młodziaki za 55zł z zabrza (mam blisko) podobno jedzą noworodki szczurze bez problemu. Myśle żyby zaryzykowac ale nadal nie mam pewności

Jeśłi nie jesteś pewny to ien kupuj. Kupuje sie coś kiedy sie jest pewnym. Radze Tobie poczekać z zakupem.

Kudalt jest jedna przychodna o ktorej slyszalem i zajmuje sie badaniemi uczulen wezy i pajakow tylko minusem jest to ze znajduje sie gdzies w trojmiescie, wiec troche daleko od nas !!! Ale pocieszenie jest:
    - zbieraj kase(nie wiem ile) a na obozie jak bedziesz to odwiedzisz to przychodnie i bedziesz mial pewnosc!!!
    Tylko wczesnie zdobac numer i zadzwon sie umowic i o co chodzi bo musza sie przygowac do takich badan!!
    POZDRAWIAM I POWODZENIA!!!

a ja bym tego węża nie polecał ponieważ mają bardzo często problemy z jedzeniem . Wiem bo sam mam jednego i w ogóle nie chce jeść mysich noworodków , więc lepiej zastanów się jeszcze czy na pewno chcesz go mieć . Dodam jeszcze że mój jest bardzo agresywny i rzuca się na wszystko co się rusza .

Uprawnienia umieszczania postów