Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Trwożnica stejniegeri

Re: Trwożnica stejniegeri

No każdy musi miec trimka a jak ale tak na poważnie to mysle ze tutaj decydujące znaczenie ( juz to ktos wczesniej pisał) ma cena. Trimek jest tańszy niz zbożówka... no i koledze mozna powiedzieć ze sie grzechotnika ma

mysle ze dlatego sie konczy poniewasz w naszym kraju nie ma kasy . . . a kazdy kto sie interesuje terrarystyka chcialby miec weza wiec pada na bananowki lub zbozowki bo sa najtansze . . . proste

w poslce jest cała rzesza początkujących i średnio zaawansowanych terrarystów, chyba oni nie będą brali się za preofesjonalne hodowle węży, uzyskiwanie odmian barwnych m. spilota i badaniem koligacji międzypopulacyjnych m. viridis?

trimka odradzam, z reguły jadowitych wezy nie powinno się hodować, jeśli nie jest się pewnym swoich umiejętności.

Ludzie mi nie chodzi o to żeby go mieć pochwalić się innym i tyle. Po prostu podoba mi się ten wąż a nie jest drogi i jeśli gość mi proponuje za 55zł jedzące podrostki to sie zastanawiam

do jasnej ciasnej ja houdeje trimka nie dla tego ze byl tani go kupilem tylko ze bardzo mi sie podobaja a ja zaczolem je chodpowac bo sie rozwijam nie poprzestaje na dusicielach czy wlasciwych zamierzam dojsc do czegos wiekrzego a tego nieosiagne stojac w miejscu .

a co osiągnołes przy hodowli dusicieli i włassćiwych ?:>:>

Grochu, jak dla mnie lepiej zeby początkujący kupił sobie jakiegoś cięższego węża w hodowli bo to i tak podniesie standart Polski na arenie terrarystycznej niż Trimka z którym jest więcej kłopotów niż z większością M.Viridisów...
    Może tak słaba pozycja polski w terrarystyce spowodowana jest takimi właśnie opiniami, że cięższe w hodowli gatunki nie mają szans na przeżycie z amatorem, co prawdą nie jest... Jest duzo takich ludzi co przychodzi tutaj z marzeniami o Viridisie i chce sie przygotować dobrze na zakup pupilka lecz gdy tylko zadadzą pytanie jest jedna odpowiedź: NIE! Kup zbożówkę! Jak tak bedzie dalej to terrarystyka będzie stała w miejscu przez wiele lat...
    Co do pieniędzy to bez przesady, nie wiem po ile chodzą Trimki bo sie tym nie interesuje ale pewnie coś po 60-100zł to juz nie lepiej uzbierać sobie troche więcj i kupić hortulanusa? Aby być dobrym terrarystą potrzeba naprawde dużo cierpliwości bo bez niej rynek będzie zalany zbożówkami, regiusami z odłowu i Trimkami
    Temat rzeka ale nie chce mi sie już więcj pisać!

murinus - nie denerwuj sie tak! Jeżeli naprawde chcesz osiągnąć coś więcej to nie poprzestawaj na wężu takim jak Trimek bo przez rozmnożenie go nie zyskasz ani szacunku ani zbyt wielkiego terrarystycznego doświadczenia
    Pozdrawiam ludzi z ambicjami!

A kto powiedział że jestem początkujący ????? Ze nie mam dużo węży i nie kupuje zwierząt na ilość to nie znaczy że sie znam tylko na zbożówkach :I

czy ja napisałem ze chodzi o Ciebie? Teraz widze ze prawie każdy zaczyna od Trimków

Uprawnienia umieszczania postów