Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Zgrobienia na ciele zbozowki. Ale nie jaja.

Zgrobienia na ciele zbozowki. Ale nie jaja.

Co sie moglo stac? Co radzicie? Waz ma gdzies w polowie ciala po jednej stronie widoczne zgrubienie i dwa po drugiej. Nie sa to jaja poniewaz wylinka juz dawno byla a nie zostaly zlozone zadne jaja.
    ???

Re: Zgrobienia na ciele zbozowki. Ale nie jaja.

A nie podałeś za dużej myszy czy też szczurka??

Jarek Zajączkowski
    Guest

Zdjęcie RTG powinno wyjaśnić problem. Najpierw potrzebna jest pewna diagnoza. Potem porada i ew. leczenie.

Ja miałem taKą sytuacje z lancetogłowem myślałem że nie strawił myszki i długo to było, ale z czasem to zeszło

Sworthy: jedna z moich zbożówek połknęła kiedyś kawał chipsa kokosowego, NIE przy karmieniu bo karmiona była i jest zawsze poza terrrarium. Do dziś nie wiem czemu go zjadła. Jeśli to zgrubienie budzi jakiekolwiek wątpliwości śmigaj do specjalisty. Mojej nic nie jest, ale ile mnie to stresów i pracy kosztowało wiem tylko ja. Nie czekaj, najwyżej zapłacisz niepotrzebnie, ale pieniądze rzecz nabyta....

Owszem spore szurki wcinala. Ale nie bylo wczesniej problemow.

Narazie przestane ja karmic prze pewien czas. Zobacze czy to zgrubienie sie wyostrzy czy tez moze zatrze. Jesli bedzie bardziej widoczne to uderze do specjalisty z nia. Ale za duzych mozliwosci co do weterynarzy to ja u siebie w miescie nie mam.

"Nie sa to jaja poniewaz wylinka juz dawno byla a nie zostaly zlozone zadne jaja. "

A może nieumie znieść jaj ??

No dobra a co w przypadku jak nie umie zniesc jaj? (chociaz watpie zeby to byly jajka). No i troche sobie nie wyobrazam zeby nie umiala heeh Ale to wy tu jestescie specjalistami

Jak nie umie to oksytocyna (chyba już za późno) a potem cięcie, lub od razu cięcie. Zostawić ich nie można absolutnie. Jeśli nie masz pewności to tym bardziej pokaż go komuś, kto rozpozna jaja. Niezależnie od wszystkiego pokaż go komuś bo szkoda stracić węża przez lenistwo. Na poczatek choćby komuś bardziej doświadczonemu, nie musi być wet. Jesli to jaja to wtedy MUSI koniecznie.

Uprawnienia umieszczania postów