Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Problem z albo

Re: Problem z albo

powiadasz przymusowo? to mam dylemat, bo narazie waz nie traci na wadze itd. ale nie mam zamiaru go karmic zabami, wiec chyba warto sprobowac przymusowo, chyba ze ktos ma jeszcze jakies pomysly? wsadzanie do malego pudelka na noc, nacinanie oseskow, bicie oseskami nie pomoglo. tylko te nieszczesne zaby.

Ja zab nigdy nie podawalem. Moje po dwoch miesiacach nie jedzenia wyraznie schudly, wiec zaczelo sie karmienie przymusowe.
    Efekt po 3 mieisacach takiego karmienia jak widac na fotce ;]

hehe, piekna fotka, moj jak chwyci oseska to tez nie chce puscic, tylko problem z tym zeby go chwycil, dajesz zywe oseski czy martwe?

ja też mam podobny problem , też mi nie chce jeść trimek . Mam go 3 tygodnie i jakieś 2 tygodnie temu zjadł 2 średnie żekotki , ale noworodka za żadne skarby tknąć nie chce . Prubowałem go nacinać , smarować żabą i nic . Boje się że tak jak SPeCTeR będe musiał karmić przymusowo Narazie nie traci na wadze ale jedna rzecz mnie niepokoi . Jego łuski nie przylegają do ciała tak ładnie jak na tych wszyskich zdjęciach tylko tak bardzo delikatnie odstają i jeszcze na dodatek na całek długości ciała pojawiły mu się takie paski ciemniejsze niż reszta . Czy ro może być jakaś choroba i czy powinienem się tym martwić ? Dodam jeszcze że wilgotność i temperature ma dobrą .

Martwe z pesety, albo zywe ok 20 dniowe myszy

Paskami sie nie przejmuj. Co do odstajacych lusek, to oze to byc odwodnienie, lub po prostu waz chudnie z braku jedzenia...

Mam ten sam problem Dałem mojemu żabkę, zszedł na dół do niej ona na niego skoczyla on sie obejrzał i wrócil spowrotem na góre Zostawie mu na noc może zje nocą...

MIDO
    Guest

Mi trimeresurusy tez niechcialy jeść ale po jakims czasie wkoncu zaczely .
    Robilem to w tej sposob,ze noworodka dawałem pod lampke aby byl ciepły smarowalem żaba i machałem trimeresuruswi przed pyskiem az wkońcu zaatakował.

co do karmienia młodych bananówek, to chciałbgym zanaczyć, że karmienie z asystą, a wręcz przymusowe jest na zachodzie stosowane u większości młodych trimków.
    niejedzącym pdoaje się na siłe, z czasem załapują o co chodzi i zaczynają same jeść.

Uprawnienia umieszczania postów