Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Krzyżówka Guttaty

Krzyżówka Guttaty

Witam chciałem się dowiedzieć jaka odmiana powstanie po skrzyżowaniu Elaphe guttata classic z snown corn lub amelanistic. Czy jest dużo trudniej rozmnożyć węże w taki sposób niż pomiędzy classicami???
    Prosze o pomoc

Re: Krzyżówka Guttaty

zawsze po krzyzowaniu classica x coś wyjdzie classic hetero na tą odmiane ... a rozmnazają się tak samo łatwo jak clasici.

Goblin możesz mi to troszke bardziej szczegółowo opisać "na tą odmiane" jak to potem wygląda itp (może masz jakieś zdjęcia ) z góry dzięki

No wyglądają normalnie jak classic ale mają gen snow i przy łączeniu ichz innyc\mi heterozygotami na snow młode w jakimś % wyjdą snow :-)

Aha już rozumiem dzięki za pomoc )

Aha i jeszcze jedno dobrze tak krzyżować zbożówki czy lepiej po między samymi classicami???

To zalezy od punktu widzenia :-)

Nie jest ani źle ani dobrze , to jest obojętne bo wsumie nieuzyskuje się nic innego niż classici i młode sa przydatne dopiero po odpowiednim połączeniu ich z takimi samymi heterozygotami ... Ja tam osobiście jestem za rozmnazaniem classiców osobno a odmian osobno....

zgodze się, ze łaczenie odmiany z classiciem to cofanie się o krok w tył - celem w tym przypakdu jest osiąganie odmian barnwych, czyli łączymy albo hetxclassic, albo hetxhet, alboo odmxodm, bo takie kombinacje przybliżają nas do posiadania młodych danej domiany barwnej....

Goblin, mógłbys wyjasnić, co tojest gen na Snow? bo ja zawsze myślałem że snow to nic innego jak anerytristic x anamelanistic, czyli nałożenie się wady genetycnzej powodującej zanik koloru czerwonego i czarnego (-:

khekhe

to tak, jakbyś napisał, że łysina i szczerbatość to jedna choroba :-)

Grochu napisałem to tak od siebie wiem ze to samo ale dla laika chyba łatwiej załapać hetero na snow niż dbl.hetero amel x aner ?:]

polityczna poprawność (-;

Uprawnienia umieszczania postów