-
-
Re: Anakonda zielona
W realu w Czeladzi mieli ostatnio jak tam zajrzałem parke do kupienia chyba za 3 000 oile dobrze pamietam, na moje oko miały coś koło 3 metrów albo troche mniej
-
-
Plucik ma dwie w domu. Dokladnie w domu. Samca i samice zreszta z tego co pamietam liczy na to ze bedzie mial z tego potomstwo. Wiec jak pytacie kto trzyma to wlasnie on. Fakt ze u niego warunki sa takie zeby weze miely gdziue sie znajdowac zreszta wszyscy wiemy jak to u niego wyglada
-
-
a moze ktos ma fote, tego co ma Plucik??
-
"Wielkość terrarium
Duży wąż - duże i bardzo solidne terrarium (niestety w większości domostw nie ma warunków dla zapewnienia minimum dla wymagań wielkości terrarium dla anakond). Minimum to dług 1/2 długości węża, szerokość i wysokość pomieszczenia 1/3 długości węża (a są to tylko wyliczenia dla jednego osobnika, a jeśli mamy dwa osobniki to wszystko razy 2,5!!)." z opisu na tcp.
-
według mnie odpowiedznie terra dla anakondy to przerobic pokój
-
hehe.. nieraz i pokoj moze byc za maly:]
-
Anakondy Plucika znajdują się obecnie w Akwarium Gdyńskim. Wszystko wskazuje na to, że to dwie samice, a nie para( domniemany samiec jest niemal tej samej wielkości co samica i nie widać u niego pazurów). Jeszcze będziemy się upewniać ze znajomym.
Kilka lat temu widziałem ponadto młode około 80 cm u hodowcy z Żorów, Ryszarda Kubika .
Uprawnienia umieszczania postów